Valioliigan ukrainalaistähdet järkyttyneinä – "Hän ei ole kovin hyvässä kunnossa juuri nyt"

Englannin Valioliigassa pelaavat ukrainalaiset jalkapallotähdet ovat viime päivinä olleet luonnollisesti lujilla. Seurat ovat tarjonneet tukensa esimerkiksi Manchester Cityn Oleksander Zintsenkolle ja West Hamin Andri Jarmolenkolle.

Zintsenko tuli jo aiemmin julkisuuteen sosiaalisessa mediassa, kun hän toivoi avoimesti kuolemaa Venäjän presidentille Vladimir Putinille. Cityn päävalmentaja Pep Guardiola on ilmaissut tukensa Zintsenkolle.

– Mitä sinä tekisit, jos joku ulkomailta hyökkäisi Britanniaan? Siltä hänestä tuntuu, Guardiola sanoi brittitoimittajille The Athleticin mukaan.

– Tunnemme huolta maidemme kanssa, joissa synnyimme. Syyttömien ihmisten tappaminen, miltä se tuntuisi? Luulen, että se tiivistää hänen (Zintsenkon) tuntemukset. Tietenkin tilanee osuu lähelle häntä. Hänellä on luonnollisesti meidän tukemme. Kaikki on tapahtunut maassa, jossa hän syntyi ja jota hän rakastaa. Sinne on nyt hyökätty ulkopuolelta. Hän (Zintsenko) on kuitenkin sitkeä ja tietää, että me olemme täällä häntä varten, Guardiola jatkoi.

West Hamia edustava hyökkääjä Andri Jarmolenko on puolestaan saanut muutaman vapaapäivän.

– Hän ei ole kovin hyvässä kunnossa juuri nyt – olemme antaneet hänelle muutaman vapaapäivän, joukkueen päävalmentaja David Moyes sanoi.

– Puhuin hänen kanssaan eilen, ja hän oli järkyttynyt. Voit vain kuvitella. Toivomme vain hänen perheensä pysyvän turvassa.

Ukrainan maajoukkuetta edustava Jarmolenko syntyi Venäjällä ukrainalaisille vanhemmille, mutta muutti takaisin kotimaahansa jo lapsuudessa.

Evertonin päävalmentaja Frank Lampard sanoi, ettei ole vielä päättänyt, pelaako Richarlisonin ukrainalainen joukkuetoveri Vitali Mykolenko viikonloppuna Manchester Cityä vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat