Tim Sparv vaatii jalkapalloyhteisöltä toimia Venäjän suhteen – Uefa otti kantaa Mestarien liigan finaaliin Pietarissa

Jalkapallon Mestarien liigan on määrä huipentua Pietarissa pelattavaan finaaliin toukokuussa. Venäjän toimet Ukrainaa kohtaan ovat kuitenkin asettaneet ottelun kyseenalaiseksi.

Tilanne Venäjän ja Ukrainan välillä kiristyi, kun presidentti Vladimir Putin ilmoitti maanantaina Venäjän tunnustavan Donetskin ja Luhanskin separatistialueet Itä-Ukrainassa. Putinin illan televisiopuhe lisäsi entisestään huolta tilanteen kehityksestä. Yön aikana Venäjä ilmoitti siirtävänsä joukkojaan Itä-Ukrainaan.

Venäjän toimien keskellä urheilumaailman huomio on kohdistunut Venäjällä lähitulevaisuudessa järjestettäviin urheilun suuratapahtumiin. Jalkapallon Mestarien liigan finaali on määrä pelata Pietarissa 28. toukokuuta. Brittimedia ehti jo kertoa, että finaali oltaisiin mahdollisesti siirtämässä pelattavaksi Lontoon Wembleyllä. Järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Alexei Sorokin kiirehti kuitenkin tyrmäämään tiedon Tassin haastattelussa. Sorokinin mukaan Euroopan jalkapalloliitto Uefa toimii politiikan ulkopuolella.

– Järjestelytoimikunta ja Uefa eivät ole keskustelleet tästä aiheesta. Valmistaudumme finaaliin, kuten olemme suunnitelleet. Odotamme paikalle yli 50 000 ulkomaalaista fania, Sorokin väitti.

Loppuottelun pelaamiseen Venäjällä otti kantaa myös Suomen jalkapallomaajoukkueen entinen kapteeni Tim Sparv. Uransa viime kauteen päättänyt Sparv toi näkemyksensä julki Twitterissä. Sparvin viesti oli selvä.

– Mestarien liigan finaalia ei tulisi pelata Venäjällä. Jalkapalloyhteisön on aika tehdä osansa, Sparv kirjoitti.

Evening Standard -lehden mukaan finaalin siirtäminen ei kuitenkaan ole tällä hetkellä Uefan suunnitelmissa. Lehden mukaan Uefasta kerrotaan liiton "seuraavan tarkasti tilannetta", mutta "tällä hetkellä pelipaikan vaihtamisesta ei ole suunnitelmia".

Lue myös:

    Uusimmat