Puola harkitsee Ukrainan vastaisen rajan tilapäistä sulkemista tavaraliikenteeltä

Puolan pääministeri Donald Tusk kertoo maansa harkitsevan Ukrainan vastaisen rajansa tilapäistä sulkemista tavaraliikenteeltä.

Tuskin mukaan maiden välisen kaupan tilapäinen keskeytys olisi molemmille osapuolille kivulias ratkaisu.

Tusk kertoo Puolan keskustelleen asiasta Ukrainan kanssa. Puolan ja Ukrainan oli kerrottu neuvottelevan tänään Puolan pääkaupungissa Varsovassa rajakiistasta.

Puolalaismaanviljelijät ovat tukkineet Ukrainan rajalle johtavia teitä ja repineet ukrainalaisia viljakuormia auki.

Puolalaisviljelijöiden toimien taustalla on epäreiluksi koettu kilpailuasetelma, sillä Ukrainasta tuotavat maataloustuotteet ovat puolalaisia edullisempia. Puolan viranomaiset eivät ole toistaiseksi laittaneet vastan Puolan viljelijöille.

Ukraina oli ehdottanut viime viikon perjantaiksi neuvotteluja kiistan ratkaisemiseksi maiden rajalla, mutta puolalaisvirkamiehet eivät saapuneet paikalle.

Viime viikon torstaina Puolan pääministeri Donald Tusk sanoi, että rajanylityspaikat Ukrainaan aiotaan määritellä kriittiseksi infrastruktuuriksi, jotta avun saaminen Ukrainaan varmistetaan.

Rajatilanne on aiheuttanut jännitteitä Ukrainan ja Puolan välille. Viime viikon keskiviikkona Ukraina varoitti, että viivästykset rajalla voivat haitata aselähetyksiä, joita Ukraina tarvitsee Venäjän hyökkäyksen torjumiseen.

28.2.2024 kello 17.03: Lisätty juttuun tieto, että Puola harkitsee Ukrainan vastaisen rajan tilapäistä sulkemista tavaraliikenteeltä.

Lue myös:

    Uusimmat