Puolan tuore pääministeri Tusk saapui ensimmäiselle vierailulle Ukrainaan

Puolan tuore pääministeri Tusk saapui ensimmäiselle vierailulle Ukrainaan 2:59

Tuskin johtama Puolan uusi hallitus on luvannut tuplata Ukrainalle myönnettävän tuen.

Puolan pääministeri Donald Tusk on saapunut vierailulle Ukrainan pääkaupunkiin Kiovaan.

Puolan pääministerin kanslia ilmoitti vierailusta viestipalvelu X:ssä sen jälkeen, kun Tusk saapui juna-asemalle Kiovassa.

Viestin mukaan Tusk tapaa vierailullaan Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin sekä pääministeri Denys Shmyhalin.

Tusk on Eurooppa-neuvoston entinen puheenjohtaja ja Puolan entinen pääministeri, joka palasi virkaan joulukuun puolivälissä.

Kyseessä on hänen ensimmäinen vierailunsa Puolan pääministerinä sodan koettelemassa Ukrainassa.

Puola on yksi Ukrainan tärkeimmistä tukijoista alueella, ja Tuskin johtama Puolan uusi hallitus on luvannut tuplata Ukrainalle myönnettävän tuen. 

Tusk on äskettäin sanonut, että Ukrainassa käytävä sota on "ykkösasia" Puolan turvallisuuden kannalta.

Ukrainalaissivusto Kyiv Independentin mukaan viimeksi Puolasta vieraili Ukrainassa Puolan tuore ulkoministeri Radoslaw Sikorski, joka kävi Kiovassa pari päivää ennen joulua tapaamassa ukrainalaista virkaveljeään Dmytro Kulebaa.

Luvannut ratkaista puolalaiskuljettajien ongelmat

Tusk on myös luvannut ratkaista puolalaisten kuljetusyhtiöiden ongelmat. Yhtiöt vaativat maahantulorajoitusten palauttamista ukrainalaisille kilpailijoilleen näiden saapuessa EU:n alueelle.

Puolalaiset rekkakuskit järjestivät Ukrainan rajalla marraskuusta viime viikolle asti kestäneen sulun ja vaativat ukrainalaisille kilpailijoilleen EU:hun pääsyn rajoitusten palauttamista.

EU luopui lupajärjestelmästä Venäjän hyökättyä Ukrainaan toissavuonna, mutta puolalaisten kuorma-autonkuljettajien mukaan rajoitusten poistuminen on vaikuttanut heidän tuloihinsa.

Lue myös:

    Uusimmat