Pukki-party sai dramaattisia käänteitä – maali hylättiin, tuli Unkari-pläjäys, tuli vielä kylmä suihku niskaan

Teemu Pukki hääri keskiössä, kun Norwich pelasi dramaattisten vaiheiden jälkeen 2–2-tasapelin Tottenhamia vastaan jalkapallon Englannin Valioliigassa.

Norwich siirtyi 1–0-johtoon 18. minuutilla Pukin epäitsekkään teon jälkeen. Suomalaishyökkääjä oli lähellä palloa, mutta antoi joukkuekaverinsa Mario Vrancicin juosta siihen lähellä rangaistusaluetta. Vrancic karkasi läpi ja tälläsi Valioliiga-kauden ensimmäisen maalinsa.

35. minuutilla Pukki iski itse pallon verkon perukoille, mutta osuma hylättiin kuohuttavasti VAR-videotarkistuksen jälkeen

Vrancic jakoi tilanteessa Pukille rangaistusalueen liepeille pitkän keskityksen, jonka hän kesytti rinnallaan. Pukki jatkoi eteenpäin ja tuikkasi pallon alakulmaan.

Videoilta tarkisteltiin mahdollista paitsiota. Pukki oli jotakuinkin samassa kohdassa kenttää Tottenhamin Toby Alderweireldin kanssa, mutta Pukin kroppa oli etunojassa. Tilanne tuomittiin kohauttaneella tavalla paitsioksi ja osuma hylättiin. Maali olisi ollut Pukille kauden kymmenes.

Taisto sen sijaan tasoittui, kun Christian Eriksen tälläsi Tottenhamin toisen jakson alkupuolella kierteisellä vapaapotkulla 1–1-lukemiin.

Kuusi minuuttia myöhemmin soi toisessa päässä, kun Pukki aiheutti paniikkia Tottenham-puolustukselle. Lontoolaisten paletti oli Pukin pallokosketuksen jälkeen täysin sekaisin, ja pallo kimpoili vuoden 1997 Suomi–Unkari-ottelua muistuttaneessa tilanteessa Tottenhamin kahden oman miehen kautta maaliin. Toby Alderweireldin jälkeen viimeisen osuman palloon otti laitapakki Serge Aurier.

Draama jatkui, kun Tottenhamille tuomittiin rangaistuspotku 83. minuutilla. Norwichin Christoph Zimmermann osui Harry Kaneen liukutaklauksellaan, ja Kane pamautti tilanteesta tuomitun pilkun verkon perukoille. Loppulukemat 2–2.

Voitto olisi ollut Valioliigan jumbosijalla olevalle Norwichille valtavan arvokas. Se on nyt viimeistä edellisellä sijalla olevaa Watfordia kolme pistettä perässä.