Pukeudu kuin muotibloggaaja – lue vinkit!

Muotibloggaaja luottaa talvella pooloneuleisiin, pitkiin takkeihin ja isoihin hattuihin. Suositun Tickle your fancy -blogin Sara paljastaa tyylinsä salat.

Sara Vanninen, 24, on asemassa, jota moni nuori nainen kadehtii. Saran muotia, liikuntaa ja ruokaa sivuava Tickle Your Fancy -blogi kerää viikossa jopa 30 000 kävijää ja on yksi Suomen suosituimpia lifestyle -blogeja. Saran tyyli kiinnostaa ja miellyttää, joten pakkohan naiselta on kysyä tyylivinkkejä! Mitä vaatteita muotibloggaaja suosii juuri nyt?

– Pooloneuleita, ne ovat myös käytännöllisiä! Lähes kaikessa mitä olen viime aikoina ostanut on ollut poolokaulus, Sara innostuu.

Vaatteet ovat selvästi Saran intohimo, sillä suosikkivaatteiden lista kasvaa hetkessä. Talviseen tyyliin kuuluvat myös päähineet, kuten hatut, lippikset ja pipot, pörröiset neuleet ja jakut, rennot colleget, treenihousut, pitkät nilkkapituiset takit ja klassikkolenkkarit kuten Adidaksen Superstarit ja Niken Air Forcet.

– Nyt olen käyttänyt esimerkiksi treenihousuja lenkkareiden kanssa. Kamelitakki luo asuun kontrastia, Sara kertoo. Tyyliään hän kuvailee sporttiseksi ja minimalistiseksi, mutta etenkin kesän tullen pukeutuminen saa myös boheemeja vivahteita.

– En stressaa pukeutumisesta. Sekoittelen kaikenlaista. Nyt tyylini on muuttunut klassisemmaksi ja yksinkertaisemmaksi, joka voi johtua vaikka säästä tai mielikuvituksen puutteesta, Sara nauraa.

Hän valitsee vaatteet aamun fiiliksen mukaan, eikä ole merkkiuskollinen, vaan shoppailee samoissa ketjuliikkeissä kuin kuka tahansa ikätoverinsa. Kevääksi hän haaveilee hankkivansa vaikkapa kapean huivin, vaalean kevättakin ja sandaalit.

–Takin tulisi olla vaalea ja nilkkapituinen, mielellään ehkä rento trenssi, Sara maalailee.

Miten löytää oma tyyli?

Sara tuntee makunsa, mutta moni muu metsästää omaa tyyliään vaikkapa juuri blogeja lukemalla. Mitä vinkkejä Sara antaisi epävarmoille pukeutujille, joita kauppojen valikoima ja vaihtuvat sesongit lähinnä hämmentävät?

– Lähde liikkeelle perusjutuista, kuten vaikkapa kamelin värisestä takista ja hyvistä lenkkareista, Sara vinkkaa. Trendeihin sen sijaan ei kannata hurahtaa.

– Älä osta trendituotteita, jotka eivät tunnu omilta. Trendeistä ja blogeista kannattaa hakea inspiraatiota, mutta niitä ei tule kopioida, Sara neuvoo ja kehottaa pysymään uskollisena omalle persoonalle ja vaistolle.


Talvella tyylikäs pukeutuminen voi tuntua lähes mahdottomalta, kun räntää sataa vaakasuoraan ja lämpötila rajoittaa asuvalintoja. Miten muotibloggaaja onnistuu näyttämään upealta talven keskelläkin?

– En omista sateenvarjoa ollenkaan,  vaan käytän sateessa ja pyryssä isoa hattua, Sara vinkkaa. Myös päällystakeilla, huiveilla ja poolokauluksilla voi erottautua edukseen mustien toppatakkien massasta.


Kuvat Saran blogista Tickle Your Fancy

Osallistu lukijakyselyyn muodista!

Kirjoitimme viikonloppuna eettisestä ja ekologisesta muodista ja heitimme samalla pallon lukijoille. Osallistu kyselyyn ja kerro, mitkä asiat ohjaavat sinun muotivalintojasi. Missä shoppailet, oletko ostanut ekologista tai kotimaista muotia ja miten paljon olet valmis panostamaan vaatteisiin?

Lue myös:

    Uusimmat