Puistattava video! Kotijoukkueen fanit lauloivat ukrainalaisvastustajalle Vladimir Putinin nimeä

Jalkapallon Mestarien liigan keskiviikkoisesta karsintaottelusta turkkilaisen Fenerbahcen ja ukrainalaisen Kiovan Dynamon välillä leviää puistattavaa videokuvaa.

Ukrainan maajoukkueen keskikenttäpelaaja Vitaliy Buyalskyi joutui Fenerbahcen kannattajien silmätikuksi, kun hän teki joukkueensa avausmaalin Istanbulissa.

Buyalskyi iski pallon maaliin tunnin pelin kohdalla, jonka jälkeen hän tuuletti osumaansa tekemällä kotka-käsimerkin. Kyseessä oli tiettävästi suora viittaus Fenerbahcen veriviholliseen Besiktasiin.

Fenerbahcen kannattajat eivät tuuletusta sulattaneet, vaan aloittivat laulamaan vastauksensa Venäjän presidentin Vladimir Putinin nimeä.

Video katsomosta kantautuneista huudoista on pyörinyt torstain aikana pitkin sosiaalista mediaa ja kerännyt yli 6 miljoonaa katselukertaa.

Artikkeli jatkuu videoupotuksen jälkeen.

Fenerbahce hävisi Dynamolle kotikentällään 1–2-lukemin ja putosi Mestarien liigasta Eurooppa-liigan karsintoihin. Fanien käytöksen vuoksi Uefaa on kuitenkin vaadittu esimerkiksi sulkemaan Fenerbahce europeleistä ja pelaamaan kaikki ottelunsa jatkossa tyhjille katsomoille.

Ukrainan pääsarja keskeytettiin huhtikuussa Venäjän aloittaman sodan takia. 16-kertainen liigamestari Dynamo palasi tositoimiin kesäkuussa, jonka jälkeen se on pelannut useita ystävyysotteluita eurooppalaisia vastustajia vastaan valmistautuakseen Mestarien liigan karsintoihin.

Ensimmäinen osaottelu Fenerbahcea vastaan pelattiin Ukrainan sijaan Puolassa.


Lue myös:

    Uusimmat