Puistattava ilmiö: Miehet ottavat kondomin pois seksin aikana kumppanin tietämättä

Tuore tutkimus paljastaa miesten keskuudessa leviävän kamalan trendin.

Kondomi on oleellinen osa turvaseksiä, suojaahan se sukupuolitaudeilta ja ei-toivotuilta raskauksilta. Usein kondomin käyttö onkin perusedellytys sille, että nainen ylipäänsä suostuu seksiin.

Tuore, Columbia Journal of Gender and Law -lehdessä julkaistu tutkimus paljasti kuitenkin kammottavan seksitrendin, jossa miehet poistavat kondomin yhdynnän aikana vaivihkaa kertomatta tästä kumppanilleen. Englanniksi ilmiötä kutsutaan nimellä "stealthing".

Tutkimuksen tehnyt Alexandra Brodsky alkoi tutkia aihetta, kun useampi hänen naispuolisista ystävistään oli kokenut väkivaltaa, epäkunnioitusta ja kondomin poisottoa kesken seksin. Brodsky on jututtanut uhreja tutkimukseensa. Sukupuolitautien ja yllätysraskauksien lisäksi esiin nousi myös henkisiä vaikutuksia.

– Mikään siitä ei huolettanut häntä. Se ei häirinnyt häntä Mahdollinen raskauteni, mahdolliset sukupuolitautinit, se oli minun huoleni, yksi uhreista kertoi.

Ilmiö on olemassa niin homojen kuin heteroiden keskuudessa. Sekä miehet että naiset, jotka olivat joutuneet sen uhriksi kokivat esimerkiksi, että heidän itsekunnioitustaan ja oman kehon itsemääräämisoikeutta oli häpäisty. Eräs uhri koki yhden suurimman loukkauksen olleen luottamuksen rikkominen. Toinen uhri näki ilmiön läheisenä raiskaukselle.

Vaikka toinen osapuoli suostuisi seksiin kondomin kanssa, ei suostumus päde, jos kondomi otetaan luvatta pois. Tämän sai tuta eräs mies, joka sai Sveitsissä tuomion poistettuaan kondomin seksin aikana salaa. 

Brodsky sai selville myös, että miehet rohkaisevat toisiaan kyseiseen käytökseen ja jakavat jopa vinkkejä. Tälle on olemassa jopa oma nettiyhteisönsä.

***

2:05

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja