Puhelu äidiltä pelasti 15-vuotiaan kuolemalta – tuhoisa tulipalo jalkapallojoukkueen asuntolassa vei kymmenen ystävän hengen: "Löysimme vain ruumiita"

Ainakin kymmenen nuorta jalkapalloilijaa menehtyi tuhoisassa tulipalossa Brasiliassa Rio de Janeirossa. Tulipalo syttyi jalkapallojoukkue Flamengon asuntolassa varhain aamulla joukkueen nukkuessa.

Menehtyneiden ystävän Ryan Matheusin oli tarkoitus yöpyä samassa asuntolassa turmayönä. Äidiltä saapunut puhelu pelasti kuitenkin 15-vuotiaan Matheusin hengen. 

– Aamuharjoituksemme peruttiin, joten äitini vaati, että palaisin kotiin. Minä ajattelin lähteä Flamengon harjoituskeskuksesta vasta lounaan jälkeen, mutta äitini halusi minut kotiin, kertoi Matheus.

"Tästä paikasta tulee tyhjä"

Palon sytyttyä Matheusin puhelin alkoi soida taukoamatta. Nuoren miehen ystävät soittivat huolissaan, oliko hän päättänyt jäädä harjoituskeskukseen.

Matheus oli kuitenkin turvassa ja muisteli haikeana edesmenneitä ystäviään.

– Me vietimme paljon aikaa yhdessä joka päivä. Tästä paikasta tulee tyhjä ilman heitä.

"Löysimme vain ruumiita"

Reutersin mukaan kolmetoista ihmistä onnistui paeta palavasta rakennuksesta. Palo levisi kuitenkin erittäin nopeasti.

– Tuli otti paikan haltuunsa täysin. Yritimme mennä sisälle ja löytää eloonjääneitä, mutta se ei vain ollut mahdollista. Löysimme vain ruumiita, kommentoi palokunnan luutnantti Colonel Douglas Henaut.

Rio de Janeiron konsernihallinto selvitti, että harjoituskeskus oli rakennettu alueelle, jota ei oltu rekisteröity rakennuksille. Flamengon jalkapallojoukkueella ei ollut myöskään lupaa asua siellä.

– Hankepöytäkirjassa alue on kuvattu pysäköintialueeksi, luki selvityksessä.

Palon syytä ei ole vielä saatu selville. 

Lähde: Reuters

Lue myös:

    Uusimmat