Mainos

Puhelinpalvelua ja pika-aikoja – Suomalaiset ostavat innokkaasti edullisia terveysvakuutuksia

2:06

Edulliset matalan kynnyksen terveysvakuutukset eli sotevakuutukset valtaavat alaa Suomessa. Vakuutusyhtiöiden markkinoille tuomat uudenlaiset ja edulliset terveysvakuutukset lupaavat nopeaa puhelinpalvelua ja hoitoa ilman jonotusaikoja.

Suomalaisten ottamien sairauskuluvakuutusten määrä on kasvanut jo yli miljoonaan ja viime aikoina erityisesti aikuisten ottamat vakuutukset ovat lisääntyneet.

– Asia on ollut esillä ja tietoisuuden lisääntyminen on saanut ihmiset hankkimaan perheilleen lisäturvaa. Se tehdään juurikin näillä niin sanottuilla sotevakuutuksilla, kertoo palveluneuvoja Nora Birkman LähiTapiolasta.

Vakuutukset lupaavat muun muassa oman puhelinnumeron terveydenhoitajalle.

– Jos on joku hätä, niin sinne pystyy nopeasti pirauttamaan ja siellä on heti kuunteleva korva, Birkman jatkaa.

Vakuutusyhtiöt tarjoavat terveysvakuutuksia soteuudistuksen alla nyt ahkerasti.

– On nähty nyt tämmöinen markkinatilanne. Asioita on vielä auki, niin ihmiset varmaan pohtivat tulevaisuuttaan. Soten myötä ollaan menossa toisenlaiseen rahoitusjärjestelmään ja siinä kohtihan sitten Kela-korvauksiakin arvioidaan uudelleen, arvelee muutosjohtaja Sinikka Salo Sosiaali- ja terveysministeriöstä.

LähiTapiolan johtaja Harri Aho sanoo kysynnän olevan seurausta asiakkaiden tarpeiden muuttumisesta.

– Asiakkaat ovat nykyään kiinnostuneempia omasta terveydestään ja hyvinvoinnistaan. Kysymys on myös siitä, että he eivät halua jonottaa.

If-vakuutusyhtiössä ei uskota sote-uudistuksen poistavan ruuhkia kaikilta luukuilta, vaikka se toimisi miten hyvin.

– Me uskomme kansalaisten arvostavan helppoutta ja nopeaa hoitoon pääsyä myös jatkossa, näkee yhtiön henkilövakuutuksista​​​​​​​ vastaava johtaja Tero Hoikkala.

Samaan aikaan kun vakuutusyhtiöt muovaavat omia vakuutuksiaan, valtiovalta pyrkii järjestämään valinnanvapauden myös niille neljälle miljoonalle, joilla ei vielä ole vakuutusta. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.