Mainos

Puhelimesi voisi pian olla ajokorttisi! Ihmisen voi pian tunnistaa puhelimesta, mutta entä, jos se joutuu vääriin käsiin?

7:42

Mobiilivarmenne on matkapuhelinliittymän lisäpalvelu, jolla voi tunnustautua erilaisiin palveluihin.

Voisiko kännykällä ajaa autoa, entä hankkia "naimaluvan?" Kyllä – mobiilivarmenteen ansiosta. Varmenne on viime aikoina kasvattanut suosiotaan, ja se voisi toimia esimerkiksi ajokortin tavoin. 

Aiheesta keskusteltiin Huomenta Suomessa 23.10.2017. Keskustelemassa  Elisan tuotepäällikkö Perttu Hörkkö, DNA:n Handset-liiketoiminnan johtaja Cedric Kamtsan sekä Telian Senior Business Manager Stefan Andersson.

Mobiilivarmenne on matkapuhelinliittymän lisäpalvelu, jolla voi tunnustautua erilaisiin palveluihin. Varmenteen avulla voisi siis tarkistaa vaikkapa sähköisen reseptinsä tilan ja varata ajan lääkärille tai asioida vakuutusyhtiön kanssa.

Entä, jos puhelin joutuu vääriin käsiin – meneekö samalla identiteetti? Kamtsanin mukaan mobiilivarmenne on todella turvallinen.

– Samalla tavalla, jos hukkaat vaikka pankkikortin, se pitää sulkea, Kamtsan kuvaa.

Varmenteessa tiedot ovat suojattuina, minkä lisäksi mobiililaite tulisi suojata myös muilla, tavanomaisilla tavoilla. Puhelin ja SIM-kortti kannattaa lukita PIN-koodein, ja puhelimen näyttö tulisi pitää lukittuna, kun laite ei ole käytössä.

Mutta mitä tarkoittaa, että ajokortti on tulossa mobiilivarmenteiseksi? Tarvitaanko varmenteen käyttöön älykännykkä? Katso koko keskustelu ylhäältä!

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.