Mainos

Puheenjohtajuudesta luopuva Ville Niinistö sivalsi hallitusta: Kokoomus ja keskusta takertuivat valtaan

7:59

Enimmäisajan vihreiden puheenjohtajana viettänyt Ville Niinistö kertoo viimeisen kuuden vuoden olleen aikamoista vuoristorataa. Vihreät valitsee uuden puheenjohtajan viikonloppuna.

Huomenta Suomen vieraana ollut Niinistö ei ottanut kantaa, onko hänellä omaa suosikkia puheenjohtajaehdokkaiden joukossa.

– Ehkä vähemmän tulee twiittejä vuorokauden ympäri. Kaikki kuusi ehdokasta ovat omia persooniaan, mutta todella lahjakkaita poliitikkoja. Puolue jää varmasti hyviin käsiin.

Niinistö muistutti, että uusi puheenjohtaja tarvitsee kautensa alettua aikaa kasvaa tehtäväänsä. Hän muistutti myös, ettei itsekään ollut aloittaessaan tehtävässä yhtä varma tai asioihin perehtynyt.

– Hyvä johtaja osaa saada muista parasta ja osaa myös oppia omista virheistään. Nyt olemme saaneet seuraavan sukupolven kunnanvaltuustoihin ja eduskuntaan. On hyvä jättää vastuunkanto seuraavalla sukupolvelle.

Ville Niinistö ei usko, että vihreiden suosio notkahtaisi puheenjohtajan vaihtumisen vuoksi. Hänen mielestään puolueen linja on ollut tunnistettava. Hän korosti, että politiikan uskottavuus vaatii sitä, että puolueiden välillä on selviä näkemyseroja.

Vihreät on kritisoinut tällä hallituskaudella voimakkaasti esimerkiksi hallituksen koulutukseen tekemiä leikkauksia.

Niinistön mukaan politiikan uskottavuus sekä liberaali demokratia ovat länsimaissa nyt kovan haasteen alla, koska esimerkiksi oikeistopopulismi on nostanut päätään.

Niinistöltä ei herunut sympatiaa hallituksessa tällä viikolla tapahtuneille nopeille käännöksille. Niinistö näkee, että perussuomalaisista irrottautuneen ryhmän ottaminen hallitukseen kielii keskustan ja kokoomuksen halusta tarrautua valtaan.

– Keskusta ja kokoomus haluavat takertua omiin suosikkihankkeisiinsa, esimerkiksi että sote-palvelut tuodaan markkinoille. He ovat valmiit turvautumaan epävarmaan loikkariryhmään.

Niinistö toivoo, ettei hallituskriisistä jää ilman sellaista viestiä, että poliittinen valta on tärkeämpää kuin arvot ja yhteistyö. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.