Mainos

Puheenjohtaja Halla-aho seksuaalisesta ahdistelusta: ”Jos tämä toistuu, Hakkarainen erotetaan pysyvästi”

Perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen erotetaan ryhmästä pysyvästi, jos ahdistelu toistuu, vakuuttaa perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho MTV Uutisille.

Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen oli tarttunut perussuomalaisten pikkujoulupäivänä kiinni eduskunnan istunnosta taukoa viettäneeseen kokoomuksen kansanedustajaan Veera Ruohoon ja suudellut tätä väkisin.

Perussuomalaisten johto antoi Hakkaraiselle vakavan varoituksen. Pysyvä erottaminen eduskuntaryhmästä olisi tuntunut puolueen puheenjohtajan Jussi Halla-ahon mukaan liian rajulta toimenpiteeltä, sillä Hakkarainen on hoitanut työtehtävänsä moitteetta.

– Varmasti on osa porukasta, jolle mikään rangaistus ei ole riittävä. Täytyy ottaa huomioon, ettei Hakkaraisen toiminta humalassa ei edusta sitä, miten hän on työnsä muuten hoitanut. Jos ahdistelu toistuu, seuraavaksi hänet erotetaan pysyvästi, Halla-aho sanoo MTV Uutisten haastattelussa.

– Näimme, että määräaikainen erottaminen olisi ollut rangaistuksena keinotekoinen siksikin, että eduskunnassa alkaa juuri joulutauko, joka jatkuu tammikuun, Halla-aho selittää.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri ja Halla-aho julkaisivat tänään yhdessä tiedotteen, jossa kertoivat, ettei humalatila ole puolustus ja kehottavat Hakkaraista painavasti pidättäytymään alkoholinkäytöstä.

Hakkarainen julkaisi itse kirjoituksen, jossa kertoo eroavansa 2. varapuheenjohtajan tehtävästä. Hän kirjoitti eilen aikovansa päästää irti alkoholista.

Halla-aho oli kirjoittanut eilen Facebookissa pettyneensä toimittajiin eduskunnan pikkujouluja koskevassa uutisoinnissa.

– Toimittajat on perinteisesti kutsuttu poliitikkojen sisäisiin kemuihin sillä sanattomalla sopimuksella, että mitä näissä kemuissa tapahtuu myös jää sinne. Luottamus on välttämätöntä, koska kun ihmiset ja viina kohtaavat, sattuu sitä, tätä ja tuota, hän kirjoittaa.

Päivitys on julkaistu ennen kuin ahdistelutapaus tuli julkisuuteen.

– Sillä viitataan kansanedustajan avustajan päihtymystilaan ja Hakkaraisen väitettyyn riehumiseen sinisten ryhmätilassa, Halla-aho kertoo.

– Tuomitsen ahdistelun kuten eduskuntaryhmän tiedotteessa selvästi sanon.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.