Karut yksityiskohdat: Teuvo Hakkarainen suuteli väkisin kansanedustajaa – "Pelkäsin niskani puolesta"

Kokoomuksen kansanedustaja Veera Ruoho kertoo perussuomalaisten kansanedustajan ja 2. varapuheenjohtajan Teuvo Hakkaraisen suudelleen häntä väkisin eduskunnassa torstaiyönä.

Ruoho oli poistunut täysistunnosta tauolle eduskunnan kuppilaan, kun Hakkarainen oli käynyt häneen kiinni. Ruoho oli työtehtävissä täysistunnossa, Hakkarainen puolestaan viettämässä perussuomalaisten pikkujouluja.

– Olin tauolla, kun tuli tämä yllättävä tilanne. Hän otti kädellä niskalenkin ja survoi suunsa siihen. Ote, jonka hän otti, oli sellainen, että pelkäsin niskojeni puolesta ja suuhunkin sattui, Ruoho kertoo MTV Uutisille.

Tilanne ratkesi, kun toinen kokoomuksen kansanedustaja Kari Tolvanen käskytti Hakkaraisen lopettamaan.

Ruoho on tapauksesta järkyttynyt. Hän painottaa, että välikohtaus ei tapahtunut pikkujouluissa, vaan pikkujouluista tullut Hakkarainen tuli istuntosalin vieressä olevaan kuppilaan häiritsemään istunnossa ollutta Ruohoa.

– Ehdottomasti tällä ei ollut mitään tekemistä pikkujoulujen kanssa. Tuntuu kuin olisi yritetty luoda kuva, että tämä olisi tapahtunut pikkujouluissa ja että uhrikin olisi ollut humalassa, Ruoho sanoo.

– Aviomiehenikin on sanonut, että kyseessä oli pahoinpitely. Olen tehnyt vuonna 2016 lakialoitteen, että seksuaalinen häirintä tulisi yleisen syyttäjän alaisuuteen. Tilanteet ovat niin inhottavia uhrille.

Tolvanen ja kokoomuksen kansanedustaja Pauli Kiuru näkivät tapahtuneen. Tolvanen ja Kiuru ilmoittivat asiasta eduskunnan puhemiehelle.

Puhemies Maria Lohela reagoi ilmoitukseen välittömästi.

– Olen keskustellut asiasta kaikkien osapuolten kanssa heti perjantaina, Lohela vahvistaa.

MTV Uutiset ei tavoittanut Hakkaraista kommentoimaan asiaa, mutta Hakkarainen on pyytänyt tapahtunutta anteeksi henkilökohtaisesti Ruoholta ja julkisesti Facebookissa.

Hakkarainen oli kertonut Ruoholle, ettei hänellä ole tapauksesta muistikuvia.

–  Olen henkilökohtaisesti pyytänyt anteeksi asianosaiselta ja pyydän uudelleen. Vastuu on minun ja vain minun. Olen todella pahoillani. Tämä ei tule toistumaan, Hakkarainen kirjoittaa julkisessa anteeksipyynnössään.


Korjaus 19.12. klo 10.29: Puhemiehelle ilmoittivat asiasta silminnäkijät Kari Tolvanen ja Pauli Kiuru, ei Ruoho itse.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja