Mainos

Teuvo Hakkarainen eroaa varapuheenjohtajuudesta – taustalla ahdistelusyytökset eduskunnassa

Perussuomalaisten toinen varapuheenjohtaja Teuvo Hakkarainen luopuu puolueensa varapuheenjohtajuudesta. Perussuomalaisten eduskuntaryhmä ilmoittaa antaneensa Hakkaraiselle vakavan varoituksen.

Perussuomalaiset tiedottaa, että Hakkarainen on jättänyt varapuheenjohtajuuden oma-aloitteisesti.

Varoituksen ja eron taustalla on Hakkaraisen käytös eduskunnassa viime viikon lopulla. Kokoomuksen kansanedustaja Veera Ruoho on sanonut Hakkaraisen suudelleen häntä väkisin eduskunnan kuppilassa kesken täysintunnon. Hakkaraisen kerrotaan myös häiriköineen ja käyttäytyneen aggressiivisesti sinisen eduskuntaryhmän pikkujouluissa eduskunnassa.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä antoi Hakkaraiselle varoituksen, joka on huomautusta ankarampi, mutta ryhmästä erottamista lievempi rangaistus.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä sanoo tiedotteessaan, että ryhmästä erottaminen olisi kohtuuton seuraamus. Tätä ryhmä perustelee sillä, että Hakkarainen on ollut oma-aloitteinen tapahtumien selvittämisessä ja sovittamisessa ja on muuten työskennellyt moitteettomasti.

Eduskuntaryhmä kehoittaa Hakkaraista "painavasti pidättäytymään kokonaan päihteiden käytöstä." Ryhmä toteaa myös, että tällaisen käytöksen toistuessa Hakkarainen saatetaan erottaa ryhmästä.

Hakkarainen on pyytänyt anteeksi käytöstään sekä Ruoholta että julkisesti Facebookissa.

19.12.17 klo 20.04: Lause "Perussuomalaiset kertovat tiedotteessaan, että Hakkarainen on eronnut oma-aloitteisesti" muutettu muotoon "Perussuomalaiset tiedottaa, että Hakkarainen on jättänyt varapuheenjohtajuuden oma-aloitteisesti."

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.