Pudotuspelien lippukauppa käy kuumana – osa viedään käsistä

SM-liigan puolivälierien lipunmyynti on käynyt paikoitellen todella vilkkaana.

Runkosarjassa kolmanneksi sijoittunut Lukko kohtaa perjantaina alkavissa puolivälierissä Bluesin. Lukko jäi runkosarjan yleisötavoitteestaan piirun verran, mutta pudotuspelitiketeille on kysyntää.

Liput perjantaina ja ensi viikon maanantaina Raumalla pelattaviin peleihin tulivat myyntiin keskiviikkoaamuna kello 9.

– Erittäin hyvä tutina on. Aamulla myyntipisteellä oli jonoa todella pitkään. Hyvin ovat liput käyneet kaupaksi molempiin peleihin, Lukon myyntipäällikkö Rami Kurki kertoo MTV Sportille.

Myös harvemmin pudotuspeleihin yltäneen SaiPan sekä sensaatiomaisesti puolivälieriin edenneen HPK:n lipunmyynti on käynyt todella kuumana.

Runkosarjan voittanut Kärpät on myynyt playoffeihin kausikortteja jo huomattavan määrän.

– Niitä on myyty reilut 2 300 kappaletta ja se on melkoinen pohja. Lauantaina katsojia tulee olemaan ainakin 6 000, arvioi Kärppien toimistopäällikkö Hanna-Kaisa Lyytikäinen.

Liput kannattaa ostaa ennakkoon

Pelicans pelasi ensimmäisen playoff-pelinsä viime lauantaina. Tuolloin vajaat 4 200 katsoja seurasi pussinokkien HIFK-voittoa. Runkosarjassa Pelicansin yleisökeskiarvo oli karvan alle 4 000.

– Lippuja on mennyt odotusten mukaisesti. Lauantai on myynyt paremmin pelipäivästä johtuen. Ennakkomyynti on parempaa kuin runkosarjassa, toimitusjohtaja Ilkka Kaarna ynnää.

Aiempien vuosien perusteella Tampereella ja Espoossa hallien täyttöaste jäänee pienempiä paikkakuntia matalammaksi.

Esimerkiksi vuosi sitten Tapparan puolivälierien kotiavausta HIFK:ta vastaan Hakametsässä seurasi vajaat 4 900 katsojaa, vaikka katsomoon mahtuu 7 600 silmäparia.

Blues pelasi pudotuspelejä edellisen kerran keväällä 2012. Tuolloin Bluesin ensimmäinen neljännesfinaaliottelu Espoossa keräsi runsaan 7 000 ihmisen halliin noin 4 500 kiekon ystävää.

Seurat vakuuttelevat, että lippuja saattaa jäädä vielä pelipäivän illalle. Jos haluaa pelata varman päälle, niin silloin ei kannata luottaa onneensa.

– En uskalla sanoa, että saako lauantain kotipeliin lippuja vielä hallilta, JYPin toimitusjohtaja Kari Tyni toteaa.

– Jos olisit eilen kysynyt, niin olisin luvannut. Jos tämä meno jatkuu, niin sitten voi olla jo vähän hiljaisempaa, Lukon myyntipäällikkö Kurki vinkkaa.

Lue myös:

    Uusimmat