Pudasjärven henkirikosepäillylle vaaditaan elinkautista – näki puolisonsa tanssivan uhrin kanssa

Pudasjärven kesäkuisesta henkirikoksesta epäillylle vaaditaan Oulun käräjillä elinkautista vankeutta murhasta.

Syyttäjän mukaan viisikymppinen mies ampui toisen miehen kahdella käsiaseella, joista toisessa oli äänenvaimennin. Hänellä oli mukanaan muun muassa yhteensä yli 550 aseisiin sopivaa ammusta, viisi etukäteen täytettyä lipasta, lyömävälineeksi soveltuva puinen pöydänjalka, puukko ja nippusiteitä.

– Tekoa edeltävänä päivänä syytetty selvitti osoitetiedustelusta uhrin asuinosoitteen. Tekopäivänä syytetty meni noin klo 17 sisälle asuinkerrostaloon ja piiloutui yhteiseen varastotilaan odottamaan uhrin saapumista asunnolleen, syytekirjelmässä lukee.

Pöydänjalalla päähän

Kun uhri tuli paikalle, mies yllätti syyttäjän mukaan uhrin lyömällä tätä kaksi kertaa päähän puisella pöydänjalalla. Uhri sai kuitenkin riistettyä pöydänjalan, jolloin syytetty perääntyi varastoon.

Uhri yritti työntämällä ovea sulkea syytetyn varastoon, jonka jälkeen syytetty alkoi tulittaa uhria oven raosta ja saranapuolelta. Hän ampui syyttäjän mukaan tilanteessa yhteensä toistakymmentä laukausta, joista osa osui uhriin ja osa asuntojen oviin ja porrasaulan lattiaan.

Uhrin äiti seurasi tapahtumia asunnon ovelta.

Myöntää tapahtumien kulun pääosin

Mies kiistää syyllistyneensä murhaan tai ylipäätään tahallaan surmanneensa uhria. Hän kertoo kirjallisessa vastauksessaan, että tarkoitus on ollut kolkata uhri ja sen jälkeen kuulustella tätä siitä, onko hänellä suhde syytetyn vaimoon. Hän myöntää syyttäjän kertoman tapahtumien kulun pääosin.

Mies kertoo puolisonsa muuttaneen pois yhteisestä kodista viime vuoden lopussa. Juhannuksena hän oli kertomansa mukaan nähnyt naisen tanssivan uhrin kanssa. Tilanne oli jäänyt vaivaamaan, ja hän kertoo halunneensa selvittää asian.

Ampumisen mies kertoo johtuneen impulsiivisuudesta, kun tapahtumat eivät edenneetkään suunnitellulla tavalla. Hän kertoo ampuneensa vain päästäkseen ulos varastosta.

Syytetyn puolustus pyytää hänen mielentilansa tutkimista ennen asian ratkaisua.

 


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja