Mikkelin opiskelijamurhaaja surmasi yli sadalla puukoniskulla tyttöystävän katsoessa vierestä – teon jälkeen lausui karut sanat

Mikkelin viimevuotisesta opiskelijamurhasta syytetty mies valmistautui tekoonsa katsomalla tappamiseen liittyviä videoita, kuten puukkotappelun opetusvideota, kertoo syyttäjä.

Miehelle luettiin tänään syyte ulkomaalaisen opiskelijan murhasta Mikkelissä viime marraskuussa.

Uhri oli vie opiskelija, joka asui samassa soluasunnossa syytetyn kanssa. Myös syytetty on ulkomaalainen opiskelija.

Parikymppinen mies oli katsonut tietokoneeltaan aiemmin kidutukseen, väkivaltaan, puukkotappeluihin sekä tappamiseen liittyviä videoita. Teko kesti pitkään miehen seuraten pakenevaa uhria rappukäytävään jatkaakseen tekoa.

Uhri tuli Suomeen vain päiviä aiemmin

Syyttäjän mukaan mies iski uhriaan ainakin puukolla, veitsellä ja nyrkillä lukuisia kertoja asunnossa ja jatkoi väkivaltaa vielä uhrin paetessa asunnosta ulos.

Poliisin mukaan mies on kuulusteluissa myöntänyt syyllistyneensä henkirikokseen. Mies tunnusti esitutkinnassa halunneensa vihaisena tappaa jonkun ja hyökänneensä yllättäen naapurinsa kimppuun veitsen kanssa.

Epäilty ja uhri tuskin tunsivat toisiaan. Uhri oli muuttanut tyttöystävineen samaan soluasuntoon vasta pari päivää aiemmin.

139 teräaseen iskua

Uhrille tuli 139 teräaseen aiheuttamaa pisto- tai viiltohaavaa päähän, kaulalle ja ylävartaloon ja lisäksi torjuntavammoja käsiin.

Mies jatkoi syyttäjän mukaan väkivaltaa myös sen jälkeen, kun uhri makasi jo maassa puolustuskyvyttömänä. Haastehakemuksen mukaan pelkästään kaulaan ja rintakehän seinämän puhkaisseet iskut olisivat olleet yksinäänkin hengenvaarallisia.

Syyttäjä kuvailee haastehakemuksessa teon olleen uhrille tuskallinen, koska kaikki vammat tehtiin tämän ollessa hengissä.

Täysin yllätyksellinen hyökkäys

Poliisin mukaan taustalla ei ollut riitaa, eikä kansallisuudella tai muilla vastaavilla seikoilla ollut merkitystä tapahtumien kulkuun.

Syyttäjän mukaan hyökkäys oli täysin yllätyksellinen.

Tekoa todisti joukko ihmisiä, mukaan lukien uhrin tyttöystävä. Erään todistajan kuulusteluissa antaman lausunnon mukaan mies oli uhrin surmaamisen jälkeen lausunut ”It was harder than I thought”, ”Se oli vaikeampaa kuin kuvittelin”.

Lisäksi miehelle luettiin syyte samassa soluasunnossa asuneen uhrin tyttöstävän törkeästä pahoinpitelystä. Syyttäjän mukaan mies työnsi naisen vasten patteria ja löi nyrkillä useita kertoja päähän ja kasvoihin.

Syyttäjä vaatii miehen tuomitsemista elinkautiseen vankeusrangaistukseen.

Miehelle on tehty esitutkinnan aikana mielentilatutkimus.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja