Mainos

Psyykkisesti sairaan omainen HS:ssä: Otettiin suljetulle osastolle vasta, kun uhattiin ilmoittaa hoitovirheestä

Psyykkisesti sairaan henkilön omaisen mielipide Helsingin Sanomissa on aiheuttanut keskustelua psykiatrisen hoidon nykytilasta.

Kirjoittaja kertoo Helsingin Sanomien mielipideosastolla, että hänen vaikeasti psyykkisesti sairas omaisensa kärsii harhoista ja lukkiutuu toisinaan asuntoonsa, jossa asuu yksin, eikä vastaa puhelimeen. Hän ei kuitenkaan koe olevansa sairas.

Kun vointi romahti viime syksynä, omaiset yrittivät saada hänet tahdonvastaiseen hoitoon suljetulle osastolle. Se onnistui kirjoittajan mukaan vasta, kun hoitohenkilökuntaa oltiin uhkailtu sillä, että asiasta ollaan yhteydessä mediaan.

Pian sairastunut päästettiin kuitenkin kotilomalle. Hän kuitenkin kieltäytyi palaamasta osastolle kotiloman jälkeen.

Omaisille ilmoitettiin, että tahdonvastainen hoito lopetetaan, koska potilas ei halunnut palata tai ollut sitoutunut hoitoon eikä hänen vointinsa ollut mainittavasti parantunut.

Potilas otettiin takaisin osastolle vasta, kun omaiset uhkasivat tehdä kantelun hoitovirheestä.

– Kuinka käy niiden psykiatristen potilaiden, joiden omaisilla ei ole voimavaroja taistella potilaan hoidon puolesta?  Ovatko suljetut psykiatriset osastot todellakin tarkoitettu vain hoitomyönteisille potilaille? kirjoittaja kysyy,

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.