Protestit jatkuvat Valko-Venäjällä – sadat naiset marssivat mellakkapoliisien rintaman läpi Minskissä

Lauantaina tuhannet naiset marssivat lippujen, kukkien ja ilmapallojen kanssa hallitusta vastustavissa mielenosoituksissa pääkaupungissa Minskissä. Videolle tallentui, kuinka mielenosoittajat mursivat mellakkapoliisien rintaman.

Tuhannet naiset vaativat presidentti Aleksandr Lukashenkan ja hallituksen eroa lauantaina Minskissä ”solidaarisuuden marssilla”.

"Tämä on meidän kaupunkimme" ja "teidän on parasta suojella meitä", väkijoukko huusi uutistoimisto Reutersin mukaan. Useat olivat pukeutuneet kansallispukuun.

Mellakkapoliisit yrittivät tukkia naisten reitin, mutta he eivät antaneet sen häiritä vaan marssivat poliisirivistön läpi. Voit katsoa tilanteen artikkelin alussa olevalta videolta.

Median työtä yritetään vaikeuttaa

Maan journalistiliiton puheenjohtaja Andrei Bastunets kertoi Reutersille, että valtio yrittää estää mielenosoituksista raportoimisen maan journalisteilta ja pääsy useille uutissivustoille on estetty. Journalistit kuitenkin kiertävät rajoituksia muun muassa VPN-yhteyksien avulla.

Myös ulkomaisen median pääsyä maahan on vaikeutettu.

Valko-Venäjällä käynnistyi mielenosoitusten aalto elokuun alussa, kun maata jo 26 vuotta hallinnut Lukashenka voitti jälleen presidentinvaalit. Oppositio on syyttänyt vaaleja vilpillisiksi ja vaatii presidentin ja hänen nimittämänsä hallituksen eroa.

Lue myös:

    Uusimmat