Mainos

Prostituoiduille Helsingistä asuntoja vuokranneiden paritustuomio pysyi hovissa

Helsingin hovioikeus on pitänyt voimassa Helsingin käräjäoikeuden tuomion Helsingin keskustassa tapahtuneesta pitkäaikaisesta parituksesta.

Vuonna 1954 syntynyt nainen ja vuonna 1952 syntynyt mies tuomittiin viime vuoden joulukuussa käräjäoikeudessa ja nyt hovioikeudessa parituksesta 10 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Lisäksi heidät tuomittiin menettämään rikoksen tuottamana taloudellisena hyötynä valtiolle 30 511 euroa.

Parituksesta tuomitut syyllistyivät rikoksiin 3.11.2006 ja 8.5.2008 välisenä aikana, jolloin he olivat tarjonneet Helsingissä toimineille prostituoiduille huoneistoja päivävuokrauksella käteismaksua vastaan.

Vuokratut asunnot sijaitsivat Helsingin kantakaupungissa Eerikinkadulla, Kalevankadulla, Topeliuksenkadulla, Simonkadulla ja Lastenkodinkadulla. Asukkaat olivat yleensä olleet virolaisia ja venäläisiä, jotka olivat iältään 20-70-vuotiaita.

Poliisin telekuunteluista ilmeni, että asunnot oli vuokrattu naisille yksinomaan prostituution harjoittamista varten. Vuokrahuoneistoja tarjonnut nainen oli muun maussa puhelimessa varoittanut vuokralaisiaan poliisin ratsioista Helsingin keskustassa sijaitsevissa erotiikkaravintoloissa ja niiden ympäristössä.

Koska asunnoilla oli kova kysyntä, oli vuokralaisia voitu valikoida. Muun muassa heitä, jotka olivat jääneet kiinni tupakanmyynnistä, ja häntä, joka oli tarjonnut itseään kadulla poliisille, ei ollut enää otettu asiakkaaksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.