Mainos

Professorit: Säätiöyliopiston hallitus on autonomian irvikuva

Professoriliitto pitää eduskunnan käsittelyssä olevaa yliopistolakia huonosti valmisteltuna. Professorien asiantuntemus ja tiedeyhteisön perustellut mielipiteet on jätetty huomioonottamatta, liitto katsoo.

Professorien mukaan lain valmistelussa on kuultu vain yliopistojen johtoa ja opiskelijoiden keskusjärjestöä, ja muu yliopistoyhteisö on sivuutettu. Rehtorien ja yliopistojohdon kannanotot eivät liiton mukaan edusta professorien ja yliopistoyhteisön mielipiteitä.

Perustuslakivaliokunta käsittelee lausuntoaan yliopistolaista ensi viikolla. Liiton mukaan säätiöyliopiston hallituksen valintaprosessia ja hallituksen kokoonpanoa tulee sorvata uusiksi.

- Säätiöyliopiston hallituksen valinta on täysin ulkopuolisten käsissä, mikä on perustuslaissa turvatun yliopistojen autonomian irvikuva, liitto moittii.

Professoriliitto korostaa, että yliopistojen hallitusten enemmistön tulee myös jatkossa olla yliopistolaisten käsissä. Liitto vaatii myös, että opetus- ja tutkimushenkilöstön kelpoisuusehdoista säädetään edelleen vähintään asetuksen tasolla.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.