Professori paljastaa: Tässä iässä nainen saa eniten orgasmeja

Tutkimusprofessori Osmo Kontula on saanut tutkimustensa kautta selville, että naiset saavat tietyssä iässä eniten orgasmeja.

Tulokset tukevat ajatusta, että itsensä tunteva ja kokenut nainen saa parempaa seksiä.

– Orgasmi vaihtelee naisilla. Omassa tutkimuksessani olen huomannut, että orgasmi ei vaihtele suhteen pituuden myötä, kertoo seksologiaan perehtynyt tutkimusprofessori Osmo Kontula.

– 40-vuotiaat naiset raportoivat useimmin saavansa orgasmin suhteessa. Se on se ikä, jolloin on opittu jo itsestä ja opittu saamaan orgasmi.

Vakituinen suhde auttaa

Kontula painottaa, että itsetyydytys ja puhuminen ovat avaimia onnelliseen seksiin. Naisilla asiaan vaikuttaa myös suhteen pituus.

Kontulan tutkimukset osoittavat, että uusissa ja sinkkujen välisissä suhteissa koetaan vähiten orgasmeja, koska niissä ei vielä ole harjaannuttu suhteeseen. Tämä pätee erityisesti naisiin, jotka yleisesti saavat harvemmin orgasmeja kuin miehet.

– Yleensä, kun puhutaan naisten orgasmeista, ne tapahtuvat pitkässä ja vakituisessa suhteessa. Lyhyissä sinkkusuhteissa ei orgasmeja yhtä usein koeta. Ne ovat sähellystä, eikä niissä laatu ole ollenkaan samaa luokkaa kuin vakituisessa suhteessa.

Kuvat: Colourbox.com

Studio55.fi/Siiri L'Ecuyer

Lue myös:

    Uusimmat