Mainos

Professori Lindtmanista: Käsittämätöntä, miksi nuori mies sortuu tällaiseen vanhanaikaiseen käskytykseen

MTV Uutisten vaaliasiantuntija, Åbo Akademin valtio-opin professori Kimmo Grönlund hämmästelee SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Lindtmanin toimintaa.

Helsingin Sanomat kertoi eilen, että Lindtman on laatinut eduskunnan puhemiehille listoja SDP:n edustajista, joille voi eduskunnassa antaa puheenvuoroja. Ylelle Lindtman kiisti rajoittaneensa ryhmänsä kansanedustajien puheoikeutta. Grönlundin mukaan Lindtmanin toiminta ei ole tätä päivää eduskunnassa.

– Tuntuu aika käsittämättömältä nykyaikaisessa demokratiassa. Tällaisen rautaisen puoluekurin aika on jäänyt auttamatta historiaan. Sellainen vanhanaikainen sosiaalidemokraattinen käskytys ja ylhäältä alaspäin toimiminen haiskahtaa pahasti, Grönlund kertoo MTV Uutisille.

Tiukka ohjaus vasemmiston peruja

Grönlund muistuttaa, että eduskuntaryhmät ovat olleet SDP:llä ja muilla vasemmiston puolueilla paljon tiukemmassa ohjauksessa kuin oikeistopuolueilla. Lindtman joutuu päätöstään katumaan, Grönlund uskoo.

Iltalehdelle Lindtman ehtikin jo pahoitella toimintaansa.

– Tiedonvälitys on takkuillut oman ryhmän suhteen. Virhe on tapahtunut, ja otan siitä vastuun. Pahoittelen asiaa, Lindtman totesi lehdelle.

Eilinen ryhmäkokous olikin Lindtmanin toiminnan takia täynnä tulta, tappuraa ja voimakkaita sanankäänteitä. Lopulta ryhmä päätti, että kyseistä käytäntöä ei jatketa.

Grönlund hämmästelee, kuinka "näinkin nuori ja ulospäin fiksun oloinen kaveri (34-vuotias) sortuu tällaiseen ajattelemattomuuteen".

– Mitään juridisia seuraamuksia tuskin tulee. Puheenjohtaja Lohelakin mainitsi, ettei tällaisella listalla ole ollut mitään merkitystä. Mutta sitä suuremmin ihmettelen, miksi ihmeessä joku kirjoittaa tällaista listaa eduskunnassa vuonna 2016.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.