Prinssi Williamilla on yksi tapa, jonka lopettamista kuningatar Elisabet toivoo hartaasti: "Se pitää hänet hereillä öisin"

0:54
Kolmen lapsen isä prinssi William oli nukahtaa kirkossa kuopuksensa Louisin syntymän jälkeen.

Kuningatar Elisabet ei pidä prinssi Williamin harrastuksesta.

Kulkuneuvoihin ja matkustamiseen liittyvät "läheltä piti" -tilanteet ovat pelästyttäneet kuningatar Elisabetin niin, ettei hän toivo enää lapsenlapsensa prinssi Williamin lentävän helikoptereilla lainkaan.  

Helikopterit lienevät kuitenkin prinssin sydäntä lähellä, sillä hän on kouluttautunut ja palvellut armeijan helikopterilentäjänä. Prinssi on lennättänyt myös vaimoaan herttuatar Catherinea ja pariskunnan kolmea lasta Georgea,Charlottea ja Louisia helikopterilla useaan otteeseen . 

The Sunin lähteen mukaan kuningatar on peloissaan, että joskus matkustamisen yhteydessä sattuisi onnettomuus. Monarkin kerrotaankin käyneen useita keskusteluja prinssi Williamin kanssa lentämisen lopettamisesta, sillä helikopterit eivät tunnetusti ole kulkuvälineistä turvallisimpia.

Pyyntö on suhteellisen ajankohtainen, sillä viime syyskuussa kuningattaren helikopterissa ilmeni vika, jonka vuoksi lento piti perua. Lisäksi toinen lento peruttiin samoihin aikoihin huonon sään vuoksi. 

– Hänen Majesteettinsa on kertonut läheisille ystävilleen ja hovimiehille, että haluaisi Williamin lopettavan itse lentämisen, etenkin huonolla säällä, koska helikopterit eivät ole turvallisin kulkuväline,  lähde kertoi.

– Se pitää kuningattaren hereillä öisin ja hän on ymmärrettävästi hyvin huolissaan, lähde lisäsi. 

Epävirallisen protokollan mukaan kuninkaallisen perheen vanhemmat jäsenet eivät saa matkustaa onnetomuusriskin vuoksi samalla kulkuvälineellä. Käytännössä siis prinssi William ei saisi matkustaa isänsä prinssi Charlesin kanssa yhdessä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja