Prinssi Philipin autoilukohu syvenee entisestään – kuninkaallisten autoja muokataan jo tehtaalla kiertämään lakeja: "Pitäisi näyttää parempaa esimerkkiä"

Prinssi Philip kohahdutti ajamalla ilman turvavöitä 0:40
Prinssi Philip kohahdutti ajamalla ilman turvavöitä

Iso-Britannian kansalaiset raivostuivat kuullessaan, että kuninkaallisten Land Rovereihin tehdään jo tehtaalla eräs merkittävä muutos.

Viime päivien aikana Iso-Britannian yksi kuumimmista puheenaiheista on ollut kuningatar Elisabetin puolison prinssi Philipin autokäyttäytyminen. Prinssi järkytti torstaina 17. tammikuuta ajamalla vaarallisen kolarin toisen auton kanssa. Törmäyksen voimasta prinssin auto lensi kyljelleen. 

97-vuotiaalle Philipille ei käynyt kuinkaan kolarissa, mutta toisessa autossa ollut nainen mursi ranteensa. Autossa olivat kyydissä myös toinen nainen ja vauva, jotka eivät loukkaantuneet. 

Vain muutama päivä onnettomuuden jälkeen Philip nähtiin jälleen ratissa uudella Land Roverillaan. Tällä kertaa kuninkaallinen hämmästytti ajelemalla ilman turvavöitä. Philipin käytöstä on kuvailtu useiden tieturvallisuustahojen toimesta erittäin epäkunnioittavaksi.

Nyt asiasta kohistaan uudelleen, sillä The Sunin lähteen mukaan kuninkaallisen parin Land Rover -autoihin on tehty jo tehtaalla muutos, jonka avulla turvavyöhälytykset on kytketty pois päältä. 

– Se on tehty jotta kuljettajan ei tarvitse kuunnella jatkuvaa varoitusääntä siitä, ettei hänellä ole turvavyötä.

Myös kuningatar Elisabet on nähty matkustamassa autossa kolarin jälkeen ilman turvavöitä. Iso-Britannian lakien mukaan turvavöiden käyttö on pakollista, lääkärin määräyksestä johtuvia poikkeuksia lukuun ottamatta.  

– Päivänselvästi nämä turvallisuuslaitteet toimivat hyödyllisenä muistutuksena ja olen erittäin pettynyt sillä mielestäni kuninkaallisten pitäisi näyttää parempaa esimerkkiä, British Safety Councilin puheenjohtaja Lawrence Waterman toteaa. 

Tieturvallisuusyhdistys Braken johtaja Joshua Harris painottaa, että turvavöiden kiinnittäminen autolla ajon ajaksi on elintärkeää. 

– Turvavöittä ajamisesta on kymmenien vuosien ajalta todisteita, että se on hengenvaarallista.

Lue myös:

    Uusimmat