Uusi käänne Iso-Britanniaa kuohuttaneessa autokohussa – prinssi Philip otti yhteyttä kolarin uhriin: "Olin järkyttynyt"

Prinssi Philip kohahdutti ajamalla ilman turvavöitä 0:40
Prinssi Philip kohahdutti ajamalla ilman turvavöitä

Prinssi Philip lähetti pahoittelukirjeen tammikuun puolivälissä ajamansa kolarin uhrille. 

Prinssi Philipkolaroi vaarallisesti torstaina 17. tammikuuta Land Rovelrillaan toisen auton kanssa Sandringhamissa. 97-vuotiaan prinssin auto lensi törmäyksen voimasta kyljelleen, mutta kuninkaallinen ei loukkaantunut. Toisessa autossa oli kaksi naista sekä vauva. Toinen naisista ja vauva selvisivät vammoitta kolarista. 

Auton kyydissä ollut Emma Fairweather mursi kolarissa ranteensa. Nainen ilmaisi tyytymättömyytensä siihen, kuinka kuninkaalliset hoitivat kohua pian tapahtuneen jälkeen. Fairweather oli erittäin pahoillaan siitä, että hän sai anteeksipyynnön tapahtuneesta kuningatar Elisabetilta, muttei tämän puolisolta prinssi Philipiltä, joka kolarin oli ajanut. 

Fairweather sai hiljattain toivomansa anteeksipyynnön, kun hänelle toimitettiin prinssin hänelle osoittama kirje. Nainen kertoo olleensa erittäin yllättynyt saamastaan pahoittelusta. Kirjeessä prinssi Philip totesi olevansa erittäin järkyttynyt tapahtuneesta. 

– Haluan sinun tietävän, kuinka pahoillani olen osuudestani Babingleyn risteyksen onnettomuudesta. Olen kulkenut sen risteyksen kautta lukemattomia kertoja ja tiedän erittäin hyvin tietä käyttävän liikenteen määrän, prinssi kertoo kirjessään.

– Se oli kirkas, aurinkoinen päivä ja kello oli noin kolme iltapäivällä, aurinko oli matalalla Washin yläpuolella. Toisin sanoen, aurinko paistoi matalalla päätiellä. 

Philipin mukaan normaalisti hänellä ei olisi ollut vaikeuksia nähdä Dersinghamin suunnasta tulevaa liikennettä, mutta tällä kertaa hän ei nähnyt risteyksestä lähestyvää autoa. 

– Kadun seurauksia erittäin paljon. 

Prinssi kertoo poistuneensa paikalta nopeasti poliisin kehotuksesta, mutta varmistaneensa ennen paluutaan Sandringhamiin, ettei kukaan loukkaantunut vakavasti. 

– Olin järkyttynyt onnettomuuden jälkeen, mutta erittäin helpottunut siitä, ettei kukaan teistä loukkaantunut vakavasti. 

Philip toivotti ranteensa loukanneelle naiselle pikaista paranemista. Joku kuninkaallisesten henkilökunnan jäsen toimitti kirjeen ilmeisesti Fairweatherille henkilökohtaisesti, sillä kirjeessä ei kertoman mukaan ollut lainkaan postimerkkiä. 

Lähde: Express

Lue myös:

    Uusimmat