Historiallinen aika tuli päätökseensä – tästä kiistanalaisesta oikeudesta 92-vuotias kuningatar Elisabet on luopunut

Kuninkaallinen etiketti unohtui täysin – näin tylysti Trump käveli Elisabet II:n edellä 1:31
Kuninkaallinen etiketti unohtui täysin – näin tylysti Donald Trump käveli kuningatar Elisabetin edellä

Kuningatar Elisabetin autoilupäivät ovat ohitse. 

Iso-Britannian hallitsija kuningatar Elisabet tunnetaan erittäin suurena autoilun ystävänä. Autot ovat olleet kuningattarelle tuttu sekä sydäntä lähellä oleva asia jo pitkään, sillä toisen maailmansodan aikaan nuori Elisabet työskenteli muun muassa automekaanikkona.

Vaikka kuningattarella ei ole ajokorttia, hänen on tiedetty olevan autoilun suuri ystävä, ja ajavan mieluiten autoaan itse sen sijaan, että käyttäisi hovikuskejaan. 

Kuningattaren autoiluajat ovat kuitenkin tulleet päätökseensä, kertoo The Times. Lehden mukaan kuningatar on luopunut oikeudestaan ajaa julkisilla teillä turvallisuustiiminsä neuvomana. Päätöksen takana oli tiettävästi kuningattaren puolison, prinssi Philipin tammikuussa ajama, kansakuntaa järkyttänyt kolari

Huhtikuussa 93 vuotta kuningatar on ollut luultavasti päätöstä kohtaan erittäin vastahakoinen. Vastaisuudessa kuningatar kuitenkin todennäköisesti saa edelleen ajella yksityisillä teillä, mutta julkisilla tienpätkillä ajamisen hoitaa kuljettaja. 

Kuninkaallisten autoilu ja siihen liittyvä erityiskohtelu on puhututtanut paljon Iso-Britanniassa alkuvuoden ajan. Kansalaiset ovat olleet kärmeissään esimerkiksi siitä, etteivät kuninkaalliset käytä välttämättä autoa ajaessaan turvavöitä.

Lue myös:

    Uusimmat