Tämän vuoksi herttuatar Meghan ei saa sulkea itse auton ovea – taustalla yllättävä syy

Auton oven sulkemiseen liittyy vakava turvallisuusriski.

Britannian herttuatar Meghan ihastutti syksyllä, kun hänen nähtiin sulkevan auton ovi perässään. Kuninkaallisten ei ole tapana sulkea ovea itse, vaan se kuuluu turvahenkilön tehtäviin.

Tavanomaista elettä ylistettiin sosiaalisessa mediassa. Meghanin turvallisuudesta vastaavat poliisit ovat kuitenkin kehottaneet herttuatarta luopumaan tavasta, sillä se saattaa olla vakava uhka hänen turvallisuudelleen.

Kuninkaalliset kulkevat virallisiin tilaisuuksiin autoilla, joiden ovet menevät automaattisesti lukkoon. Vaaratilanteessa autoon on päästävä nopeasti takaisin, eikä se ole mahdollista, jos ovet ovat lukossa.

– Meghan ja Harry tapaavat mielellään kansaa niin paljon kuin mahdollista, ja ottavat kontaktia väkeen, joka tulee katsomaan heitä. Vaikka auton oven sulkeminen vaikuttaa pikkuasialta, se saattaa olla merkittävä, lähde kertoo The Sunille.

Kuninkaallisten autoilu on ollut otsikoissa viime aikoina, kun prinssi Philip ajoi ensin kolarin, ja pian sen jälkeen hänet nähtiin ajelulla ilman turvavyötä.

Turvavöittä autoilu ei ole kuninkaallisille tavatonta, sillä kuninkaallisten entinen henkivartija on paljastanut, että myös herttuattaret Meghan ja Catherine jättävät usein turvavyön kiinnittämättä. Syynä tähän on useimmiten se, että herttuattaret eivät tahdo vaatteidensa rypistyvän.

– Joskus kuninkaalliset eivät käytä turvavyötä oman turvallisuutensa vuoksi, jos heidän on esimerkiksi hätätilanteessa paettava autosta pikaisesti, henkivartija kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat