Mainos

Prinssi Harrystä Dianan manttelinperijä – jatkaa arvokasta humanitääristä työtä

2:32
Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin esikoispoika syntyi toukokuun alussa.

Prinssi Harry kulkee äitinsä jalanjälkiä maamiinojen vastaisessa työssä.

Kaksikymmentäkaksi vuotta on kulunut siitä, kun prinsessa Diana vieraili Angolassa tutustuen Halo-hyväntekeväisyysjärjestöön ja sen suorittamaan maamiinojen raivaustyöhön.

Diana halusi vierailullaan vuonna 1997 tehdä vakavaa asiaa tunnetuksi – tässä prinsessa myös onnistui, vaikka työ jäikin kesken hänen kuoltua traagisesti vain muutamaa kuukautta myöhemmin.

Vuonna 2013 tuolloin 28-vuotias prinssi Harry matkusti Angolaan ensimmäistä kertaa ja kertoi samalla haluavansa jatkaa edesmenneen äitinsä arvokasta työtä. Nyt prinssin kerrotaan suunnittelevan äitinsä aloittaman työn saattamista maaliin.

– Minua valaistiin vähän aikaa sitten siitä positiivisesta muutoksesta, jonka äitini vuosien takainen vierailu miinakentillä sai aikaan. Vähemmän tiedossa on miinojen aiheuttamat tuhot luonnolle ja villieläimille ja sitä kautta taloudelle, prinssi Harry kertoi.

Angolassa riehui sisällissota vuosina 1975–2002, ja sodassa kuoli jopa 1,5 miljoonaa ihmistä. Angola on yksi maailman miinoitetuimmista maista – räjähtäneet maamiinat ovat silponeet ja tappaneet jo tuhansia ihmisiä. Halo-järjestön mukaan maassa on edelleen satoja raivausta odottavia miinakenttiä.

Lähde:CNN

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja