Prinssi Harryn ja Meghanin toisen lapsen nimi sai täystyrmäyksen somessa – pidetään rahastuksena: "Miten läpinäkyvää"

8:03
Harry ja Meghan jättivät brittihovin viime vuonna.

Harry ja Meghan ovat nyt kahden lapsen vanhempia.

Prinssi Harry ja Meghan iloitsevat toisen lapsensa syntymästä. Heidän toinen lapsensa, Lilibet "Lili" Diana Mountbatten-Windsor syntyi perjantaina 4. kesäkuuta Yhdysvaltojen Santa Barbassa kello 11.40 paikallista aikaa. 

Pariskunnan  julkaiseman tiedotteen mukaan sekä äiti että lapsi voivat synnytyksen jälkeen hyvin. Tiedotteessaan he kertoiva Lili-nimen tulevan kuningatar Elisabetin hellittelynimestä, joka on Lilibet.

Kuningatarta ja edesmennyttä prinsessa Dianaa kunnioittava nimi on kuitenkin saanut täystyrmäyksen erityisesti briteiltä. Erityisesti Twitterissä nimivalinta on kuohuttanut.

– Diana oli odotettu, mutta miksi valita Lilibet etunimeksi? En nimeäisi lastani sen henkilön mukaan, jota koitan painaa alas niin kovasti. Strategisesta näkökulmasta täysin oikea nimi, toteaa eräs.

– Ensinnäkin, mielestäni nimi Lilibet Diana on ihana. Se ei kuitenkaan ole ihanaa, että Sussexit raahaavat kuninkaallisen perheen kaiken mudan läpi ja nimeävät sitten lapsensa perheen pään mukaan, jonka he sanovat olevan rasistinen ja kohdelleen huonosti, kirjoittaa toinen. 

– Lil Diana? Miten säälittäviä, läpinäkyviä ja opportunististisia Harry ja Meghan ovat. He kutsuvat kuninkaallisperhettä rasistisiksi ja välinpitämättömiksi, mutta heidän täytyy rahastaa Diana Spencerin muistolla? Mikä vitsi, kirjoittaa eräs. 

Lili-nimi on ollut Harryn mielessä tiedettävästi ainakin pari vuotta. Kun Meghan ja Harry odottivat esikoistaan Archieta vuonna 2019, he vierailivat Birkenheadin kaupungissa. Matkallaan he kuulivat nimiehdotuksia koululaisryhmältä. Tuolloin Harry osoitti kiinnostusta kyseistä nimeä kohtaan.

Lilibet on Elisabetin yhdestoista lapsenlapsenlapsi ja hän on kahdeksantena kruununperimisjärjestyksessä.

– Hän on enemmän, kuin mitä olisimme koskaan voineet kuvitella. Olemme kiitollisia kaikista rakkauden ja myötätunnon osoituksista ympäri maailman, pariskunta kiittää tiedotteessaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja