Prinssi Harry poistui Balmoralin linnasta – nousi aamulla lentokoneeseen

Kuningatar Elisabet vallassa 70 vuotta – mitä hän merkitsee Britannialle? 11:10
Jo Platinum Jubilee -platinajuhlien aikaan kesäkuun alussa 2022 pohdittiin, jäävätkö juhlat kuningattaren viimeisiksi isoiksi juhlallisuuksiksi.

Prinssi Harry on jo jättänyt Skotlannin taakseen.

Prinssi Harry ei ehtinyt hyvästelläkuningatar Elisabetia ennen tämän kuolemaa 8. syyskuuta. Harry matkusti yksin kiireen vilkkaa Skotlantiin, kun sai kuulla isoäidillään olevan vain tunteja elinaikaa. Hän saapui eilen Balmoraliin noin klo 20 paikallista aikaa, kun hovi oli jo ilmoittanut kuningattaren kuolleen. 

Harry on kuitenkin jo jättänyt Skotlannin taakseen ja noussut aamulla 9. syyskuuta lentokoneeseen päästäkseen Windsoriin. Harryn uskotaan olevan ensimmäinen kuninkaallisen perheen jäsen, joka poistui linnasta eilisillan traagisen uutisen jälkeen.

Hänen puolisonsa Meghan oli tänä aikana Lontoossa. Ei tiedetä, pysyykö Meghan Britanniassa koko Britannian suruajan.

Myöskään prinssi Andrew, prinssi William, prinssi Edward ja hänen vaimonsa Sophie eivät ehtineet kuningattaren luokse ennen tämän poismenoa. Herttuatar Catherine pysyi lastensa Georgen, Charlotten ja Louisin kanssa heidän ensimmäisen koulupäivänsä Williamin matkustaessa Elisabetin luokse.

Kuningattaren sängyn vierellä olivat viimeisillä hetkillä hänen poikansa kuningas Charles ja tyttärensä prinsessa Anne. Myös Charlesin puoliso Camilla  matkusti linnaan.

Lähde: The Sun

Lue myös:

    Uusimmat