Prinssi Harry on syrjäytetty – tässä on Britannian suosituin kuninkaallinen

Kuningatar Elisabet nauttii suurta kansansuosiota.

Kuningatar Elisabet on äänestetty Britannian suosituimmaksi kuninkaalliseksi. Hän keräsi kansalaisten vuotuisessa mielipidemittauksessa 72 prosentin kannatuksen.

Äänestäjät kuvailivat Elisabetia "ihailtavaksi, ahkeraksi, kunnioitetuksi ja omistautuneeksi". Toiselle sijalle nousi prinssi Harry, joka nappasi 71 prosentin kannatuksen. Harryn suosio on hieman laskenut, sillä viime vuonna hänet äänestettiin suosituimmaksi.

Kolmannelle sijalle ylsi prinssi William, jota kansalaiset kuvailivat hyväksi roolimalliksi. Häntä pidetään myös kuuluisimpana kuninkaallisena. Heti Williamin perässä on hänen puolisonsa herttuatar Catherine.

Jatkuvan kritiikin kohteena oleva herttuatar Meghan on kuudenneksi suosituin kuninkaallinen. Hänen kannatuksensa on laskenut kuusi prosenttia viime vuodesta, ja on nyt 49 prosenttia.

Vuoden 2019 mielipidemittaus perustui 9000 haastatteluun, jotka tehtiin vuoden aikana. Gallupissa vastaajat ilmoittivat, onko heillä positiivinen, negatiivinen vai neutraali mielipide kuninkaallisesta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja