Prinssi Harry ja herttuatar Meghan saivat yllättäen erikoisen tunnustuksen – syynä herttuaparin lapsien lukumäärä

1:36
Seuraako prinssi Harry äitinsä prinsessa Dianan jalanjäljissä?

Brittiläinen ympäristöjärjestö palkitsi prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin siitä, että herttuapari on rajannut perheensä kahteen lapseen. 

Maailman ylikansoittumista vastaan kamppaileva järjestö Population Matters tiedotti lauantaina 10. heinäkuuta palkitsevansa prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin 695 punnan (noin 814 euron) arvoisella palkinnolla. Syynä palkitsemiselle on järjestön mukaan se, että pari on julkisesti ilmoittanut rajaavansa perheensä kahteen lapseen, jotta heidän lapsillaan olisi mahdollisesti parempi tulevaisuus maailmassa. Järjestön mukaan ylikansoittuminen on yksi suurimmista ympäristöuhkista maailmalle. 

Järjestön mukaan Harry ja Meghan ovat esimerkillään hyvä roolimalli perheille ympäri maailman. Harry kertoi jo vuonna 2019 antamassaan haastattelussa, että hän ja Meghan eivät tulisi hankkimaan kuin maksimissaan kaksi lasta valloillaan olevan ympäristökriisin takia. 

– Pienemmän perheen perustaminen pienentää vaikutustamme maapalloon, tarjoaa paremman mahdollisuuden lapsillemme, heidän lapsilleen ja tuleville sukupolville kukoistaa terveellä planeetalla. Ylistämme herttuaa ja herttuatarta siitä, että he ovat tehneet tämän ilahduttavan päätöksen ja vahvistamalla, että pienempi perhe on myös onnellinen perhe, järjestön tiedotteessa todettiin. 

Harryn ja Meghanin esikoinen Archie Harrison syntyi toukokuussa 2019. Heidän toinen lapsensa Lilibet Diana syntyi kesäkuussa 2021. 

Herttuapari muutti Iso-Britanniasta Yhdysvaltoihin keväällä 2020. Prinssi Harry palasi kotimaahansa Iso-Britanniaan toista kertaa muuttonsa jälkeen kesä-heinäkuussa, sillä 1. heinäkuuta Kensingtonin palatsissa paljastettiin hänen ja prinssi Williamin edesmenneen äidin prinsessa Dianan kunniaksi tehty uusi patsas. Vuonna 1997 auto-onnettomuudessa menehtynyt Diana olisi täyttänyt 1. heinäkuuta 60 vuotta. 

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja