Prinssi Harry ja herttuatar Meghan aloittivat ensimmäisen virallisen kiertueensa – saapuivat Australiaan käsi kädessä

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan aloittivat ensimmäisen virallisen kiertueensa 1:09

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan ovat saapuneet ensimmäisen virallisen edustuskiertueensa ensimmäiseen kohteeseen Australiaan. 

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan aloittivat ensimmäisen yhteisen edustuskiertueensa kuninkaallisena avioparina 15. lokakuuta saapumalla Australiaan. Pari meni naimisiin toukokuussa

16 päivää kestävän matkan aikana on muun muassa neljäs Invictus Games -tapahtuma, jonka avajaisia vietetään lauantaina Sydneyssä. Matka pitää sisällään lukuisia muitakin virallisia edustustilaisuuksia Australiassa, Fijillä, Tongalla sekä Uudessa-Seelannissa. 

Maanantaina Harryn ja Meghanin saapuessa lentokentälle heitä oli vastassa erittäin suuri joukko mediaa sekä turvamiehiä. Aviopari saapui maahan toisiaan kädestä pidellen. 

Pari ajettiin Sydneyn satamassa sijaitsevaan Admiralty Houseen, joka on Australiassa kuningatar Elisabetia edustavan kenraalikuvernööri Peter Cosgroven asunto. 

Harry ja Meghan seuraavat prinssin vanhempien prinsessa Dianan ja prinssi Charlesin jalanjäljissä. Myös heidän ensimmäinen edustusmatkansa kohde oli Australia sekä Uusi-Seelanti. 

Toisaalta Harry ja Meghan kävivät yhdessä edustusmatkalla Irlannissa heinäkuussa. Tällä hetkellä käynnissä oleva matka on kuitenkin parin ensimmäinen edustuskiertue. 

Prinssi ja herttuatar lepäävät maanantain ajan ja aloittavat virallisen osuutensa matkastaan tiistaina. 

Prinssi Harry on vieraillut edustamassa kaikissa neljässä maassa ennenkin. Herttuatar Meghan on vieraillut Uudessa-Seelannissa aiemmin turistina. 

Harryn veli prinssi William ja hänen puolisonsa herttuatar Catherine viettivät 18 päivää Australiassa ja Uudessa-Seelannissa virallisella kiertueellaan vuonna 2014. 

Prinssi Harry tulee avaamaan neljännen Invictus Gamesin perjantaina. Hän tulee osallistumaan sekä avajais- että lopetusseremonioihin. Hän perusti paralympialais-tyylisen kilpailun loukkaantuneille sotaveteraaneille vuonna 2014. 

Lähde: BBC

Lue myös:

    Uusimmat