Prinssi Harry hävisi kiistan brittilehden kanssa – eripura syttyi erikoisista luontokuvista

13:05
Prinssi Harry ja herttuatar Meghan menettävät kuninkaalliset tittelinsä – mitä se tarkoittaa?

Prinssi Harry hävisi yhden väännön brittiläisen Mail on Sunday -lehden kanssa.

Prinssi Harry hävisi kiistan brittiläistä Mail on Sunday -sanomalehteä vastaan, kertoo CNN. Harry teki viime vuonna valituksen lehden julkaisemasta jutusta brittiläiselle Independent Press Standards Organisationille, joka vastaa Suomen Julkisen sanan neuvostoa.

Mail on Sunday julkaisi huhtikuussa 2019 artikkelin koskien Harryn julkaisemia kuvia Sussexin herttuaparin Instagram-tilillä. Prinssi Harryn ottamat valokuvat julkaistiin Maan päivän kunniaksi ja niissä esiintyi erilaisia villieläimiä. Mail on Sundayn mukaan kuvissa olleet eläimet olivat huumattuja eikä tätä tuotu lainkaan esille päivityksessä. Lehden mukaan Harryn julkaisema päivitys oli harhaanjohtava, koska tätä asiaa ei siinä tuotu esille. 

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen tästä.

Prinssi Harry teki asiasta kantelun artikkelin todenperäisyydestä. Torstaina 30. tammikuuta Harryn kantelu kuitenkin hylättiin ja organisaation mukaan Mail on Sundayn artikkeli ei rikkonut brittiläisiä journalistin ohjeita. 

Buckinghamin palatsi ei ole kommentoinut päätöstä. 

Harryn esittelemän kantelun mukaan kaikki muokkaamattomat kuvat ovat olleet julkaistuina kuninkaallisen perheen virallisilla sivuilla vuodesta 2016 lähtien kaikkien nähtävillä. Hänen mukaansa kuvat julkaistiin tietoisuuden lisäämisen takia, eikä sen tähden, että hän esittelisi taitojaan luontokuvaajana. 

Prinssin mukaan päivityksen teksti toi selkeästi ilmi sen, että eläimiä oli siirretty osana suojelutoimenpiteitä. Lisäksi Harryn mukaan tekstissä ei ollut tarpeellista ilmaista sitä, että kuvissa esiintyneet eläimet olivat joko kiinnitettyjä tai rauhoitettuja, sillä tämä olisi lukijalle sanomattakin selvää. 

Mail on Sundayn julkaiseman artikkelin mukaan muun muassa eräässä kuvassa esiintynyt norsu oli kiinnitetty jalastaan köyteen. Instagram-seuraajille tämä ei kuitenkaan näkynyt, sillä kuva oli lehden mukaan rajattu. Artikkelin mukaan Harryn tiedottaja ei ollut suostunut keskustelemaan kuvista. 

Prinssi Harrylla ja hänen vaimollaan herttuatar Meghanilla on ollut erittäin pitkään myrskyisä suhde median kanssa. Kuninkaallinen pariskunta elää jatkuvassa mediamyllerryksessä, mitä he yrittävät nyt mitä ilmeisimmin paeta muuttaessaan Kanadaan

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja