Prinsessa Dianalle tehtiin varmuuden vuoksi kaksi hääpukua – yleisön kiinnostus sai suunnittelijat turvautumaan mittaviin varotoimenpiteisiin

Kolaripaikan dramaattiset ensihetket: Nuori ensiapulääkäri näki, kuinka prinsessa Diana vielä hengitti 1:37
Kolaripaikan dramaattiset ensihetket: Nuori ensiapulääkäri näki, kuinka prinsessa Diana vielä hengitti

Prinsessa Dianalle suunniteltiin kaksi hääpukua, joista toinen ei koskaan nähnyt päivänvaloa.

Heinäkuun 29. päivä vuonna 1981 noin 750 miljoonaa ihmistä seurasi televisiosta, kun nykyisin kuninkaana tunnettu prinssi Charles avioitui prinsessa Dianan kanssa St Paulin katedraalissa Lontoossa.

Diana saapui katedraalin edustalle hevoskärrykuljetuksella, ja kun hän astui ulos vaunusta, näki koko maailma ensimmäistä kertaa hänen puhvihihaisen, helmillä ja helmiäispaljeteilla koristellun valkean hääpukunsa.

Historiallinen hetki olisi kuitenkin voinut näyttää prinsessan vaatetuksen puolesta myös erilaiselta. Dianan hääpuvun yhdessä ex-miehensä kanssa suunnitellut Elizabeth Emanuel nimittäin kertoo Hello!-lehdelle, että prinsessalla oli myös varapuku, joka ei kuitenkaan koskaan nähnyt päivänvaloa.

Emanuelin mukaan varahääpuku suunniteltiin siltä varalta, että Dianan oikea, alkuperäinen hääpuku olisi paljastunut kaikelle kansalle ennen aikojaan.

Onneksi sitä ei koskaan käytetty, Emanuel sanoo.

Varamekko oli osittain samankaltainen kuin Dianan oikea hääpuku. Molemmissa mekoissa oli V-mallinen kaula-aukko, puolipitkät hihat sekä leveä hame-osa. Varamekko valmistettiin suunnitelijan mukaan vaaleasta norsunluunvärisestä silkkitaftista, ja sen helmaa ja hihoja koristivat kirjaillut yksityiskohdat. Mekon yläosaan oli ommeltu pieniä helmiä.

Ihmiset kysyvät aina millainen mekko oli. Se oli tietyiltä osin samanlainen ja molemmissa oli iso hame-osa, mutta kaikki muu oli erilaista. Se oli oikeastaan ​​vain varmuuskopio alkuperäisestä, enkä tiedä, minne se meni. Se vain katosi, Emanuel kertoo Hello!:lle.

Prinsessan hääpuku kiinnosti mediaa valtavan paljon, ja näin ollen suunnittelijat päättivät ottaa käyttöön kaikki varotoimenpiteet pitääkseen Dianan hääpuvun salassa. Emanuelin mukaan mekkoa säilytettiin öisin metallikaapissa, ja sitä vartioi kaksi vartijaa. Suunnittelijan mukaan he myös asensivat ikkunoihin ikkunaluukut ja heittivät tarkoituksella vääränvärisiä lankoja roskakoriin hämätäkseen ihmisiä, jotka kävivät penkomassa heidän roska-astioitaan.

Dianan ja Charlesin 15 vuotta kestänyt liitto päättyi eroon vuonna 1996. Diana menehtyi vakavan auto-onnettomuuden seurauksena vuotta myöhemmin, elokuussa 1997. Hän oli kuollessaan 36-vuotias.

Lue myös:

    Uusimmat