Yksi prinsessa Dianan ikonisimmista vaatekappaleista huutokaupataan – löytyi sattumalta ullakolta 40 vuoden jälkeen

Pekka tapasi prinsessa Dianan ja jalat olivat mennä alta:"Olin ihan hyytelöä" 1:37
Katso myös: Pekka tapasi prinsessa Dianan ja jalat olivat mennä alta: "Olin ihan hyytelöä"

Prinsessa Diana oli aikansa tyyli-ikoni.

Edesmenneen  prinsessa Dianan ikoninen musta lammas -villaneule on tulossa huutokaupattavaksi Sotheby’s -huutokauppakamariin elokuussa. Prinsessa edusti Warm & Wonderful -muotibrändin neule yllään poolo-ottelussa vuonna 1981, vain kuukausia hänen ja kuningas Charlesin kihlautumisen jälkeen. 

Sotheby’sin muotipäällikkö Cynthia Houltonin mukaan edesmenneen prinsessan neulepusero löytyi sattumalta Warm & Wonderful -brändin toisen perustajan Joanna Osbornen ullakolta laatikosta, jossa oli neuleen lisäksi kirjeitä Buckinghamin palatsilta.

Houltonin mukaan sen jälkeen, kun Diana oli esiintynyt neule yllään julkisesti, oli Buckinghamin palatsi lähettänyt Osbornelle ja Warm & Wonderful -brändin toiselle perustajalle Sally Muirille kirjeen, jonka mukaan neuleen toiseen hihaan oli tullut vaurioita. Palatsi pyysi kirjeessään yritystä joko vaihtamaan tai korjaamaan neuleen, sillä se oli prinsessalle kovin rakas.

Houltonin mukaan Warm & Wonderful lähetti Dianalle uuden neuleen vaurioituneen tilalle. Vuonna 1983 Diana ikuistui valokuviin uusi neule yllään.

Osbornen ullakolta löytynyt neule on Dianan alkuperäinen, hihasta vaurioitunut musta lammas -neule, jonka Buckinghamin palatsi lähetti heille takaisin vuonna 1981.

1980-luvulla Warm & Wonderful -tuotemerkki kasvoi räjähdysmäisesti, he (Osborne ja Muir) vain olettivat, että pusero lähetettiin toiselle ostajalle. He luulivat, että [pusero] oli korjattu, mutta itse asiassa se oli vain unohdettu tähän laatikkoon 40 vuodeksi, Houlton kertoi.

Edesmenneen prinsessan neuleen huutokauppahinnaksi on arvioitu 50 000–80 000 dollaria. Huutokaupan on määrä alkaa 31. elokuuta ja se kestää syyskuun 14. päivään. Ennen huutokauppaa neule sekä Buckinghamin palatsin vuoden 1981 kirjeet ovat nähtävillä Sotheby'sin galleriassa Lontoossa 17.–19. heinäkuuta. 

Lue myös:

    Uusimmat