Prinsessa Diana kohautti vuonna 1994 ikonisessa kostomekossaan – some villiintyi, kun rinnalle ilmestyi tyylinäyte herttuatar Camillalta

1:50
Prinsessa Diana menehtyi traagisessa auto-onnettomuudessa vuonna 1997 - näin prinsessa muisteltiin, kun hänen kuolemastaan tuli kuluneeksi 20 vuotta

Suosikkisarja The Crown nosti pintaan brittihovin vanhat jännitteet. Nyt Instagramissa puhuttaa kuvapari prinsessa Dianasta ja herttuatar Camillasta.

Prinsessa Dianan, prinssi Charlesin ja Camilla Parker-Bowlesin kolmiodraama nousi maailmalla jälleen kuumaksi puheenaiheeksi loppuvuodesta The Crown -sarjan uusien jaksojen myötä. Tämä tiesi muun muassa prinsessa Dianaa tukevien kommenttien vyöryä prinssi Charlesin ja herttuatar Camillan sometileille.

Mahdollisesti juuri aikansa puhutuimman kolmiodraaman nostattamien tunnekuohujen vuoksi jopa Britannian kulttuuriministeri vaati loppuvuodesta Netflixiltä sarjan yhteyteen mainintaa siitä, että tositapahtumiin pohjaavasta juonestaan huolimatta kyse on fiktiosta.

Somessa Dianan ja Camillan välisiä jännitteitä ei kuitenkaan ole unohdettu vieläkään, vaikka pahin myrsky The Crownin ympärillä on jo laskeutunut. Nostalgisia kuvia vuosien takaa Instagramissa jakavalla Velvet Coke-tilillä julkaistiin viikonloppuna kuvapari prinsessa Dianasta ja herttuatar Camillasta samankaltaisiin asuihin pukeutuneina.

– Herttuatar Camillan yritys (1995) luoda uudelleen Lady Dianan kuuluisa kostomekko, jota hän käytti prinssi Charlesin tunnustettua pettäneensä häntä Camillan kanssa (1994), kuvateksti kuuluu.

Muun muassa Marie Claire-lehti on kuvaillut Dianan yllä kuvassa nähtyä pikkumustaa yhdeksi prinsessan ikonisimmista asuista kautta aikojen.

Mekkoa kutsutaan kostomekoksi, koska Diana saapui se yllään 20. marraskuuta vuonna 1994 Lontoossa järjestettyyn Vanity Fairin hyväntekeväisyystilaisuuteen. Kyseessä oli sama päivä, jolloin prinssi Charles oli tunnustanut tv-haastattelussa avioliiton ulkopuolisen suhteensa nuoruuden rakkauteensa Camillaan.

Puhuttu asu on kreikkalaisen muotisuunnittelijan Christina Stambolianin käsialaa. Lyhyt mekko sai aikanaan brittilehdistön haukkomaan henkeään. Jälkikäteen onkin uutisoitu, että oli lähellä, ettei Diana koskaan pukenut kuuluisaa kostomekkoaan ylleen, sillä hän itse piti sitä liian rohkeana kuninkaalliselle. Lopulta hän kuitenkin veti ylleen mustan mekon, joka oli tiettävästi ollut hänen vaatekaapissaan jo vuosien ajan.

Muotitoimittaja ja stylisti Alex Longmore luonnehti pari vuotta sitten Huffington Postissa ikoniseksi nousseen asun henkineen "uutta Dianaa", joka ei tarvitse brittihovia - eikä varsinkaan prinssi Charlesia.

– Hän huokui siinä minimekossa itseluottamusta, onnellisuutta ja itsenäisyyttä, Longmore hehkutti.

Velvet Coke -tilin Instagram-seuraajat innostuivat nyt nähdystä kuvaparista välittömästi. Herrutatar Camillan kannalta kommentit eivät olleet mairittelevaa luettavaa.

– Tunnen myötähäpeää hänen puolestaan, eräs kommentti kuului.

– Tämä olisi ollut täysin vältettävissä ja sitä olisi pitänyt välttää, toinen tylytti.

– Yritys on tässä avainsana, kolmas puolestaan totesi viitaten kuvatekstiin.

Walesin prinssin ja Camilla Parker-Bowlesin suhteesta oli puhuttu jo ennen marraskuussa 1994 nähtyä televisiohaastattelua pidemmän aikaa varsinkin sen jälkeen, kun prinsessa Dianasta julkaistiin massiivisen kohu aiheuttanut paljastuskirja vuonna 1992. Diana ja Charles olivat muuttaneet erilleen samana vuonna.

Entisen tabloid-journalistin Andrew Mortonin kirjoittamassa kirjassa Diana: Her True Story, paljastettiin tuolloin ensi kertaa karuja yksityiskohtia kuninkaallisen parin ongelmaisesta avioliitosta. 

Diana kiisti tehneensä yhteistyötä Mortonin kanssa kirjaan liittyen, mutta muun muassa prinsessan entinen lehdistöpäällikkö on sanonut itsekin uskoneensa, että Diana saattoi antaa Mortonille tietoja kirjaprosessin aikana.

Virallisesti prinssi Charles ja prinsessa Diana erosivat vuonna 1996. Prinsessa Diana menehtyi seuraavana vuonna traagisessa auto-onnettomuudessa Pariisissa. Prinssi Charles ja herttuatar Camilla saivat puolestaan vihdoin toisensa vuonna 2005.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja