Dianan hääpukusuunnittelija kauhistui, kun prinsessa saapui kirkkoon – eräs seikka oli jäänyt huomiotta puvun suunnitteluvaiheessa

1:46
Muistatko traagisen päivän, kun prinsessa Diana menehtyi? Tällainen uutislähetys Suomessa tuolloin nähtiin.

Edesmenneen prinsessa Dianan hääpuku puhuttaa vielä vuosien jälkeenkin.

Lähes koko maailma oli jännittynyt, kun 20-vuotias prinsessa nousi vaunusta ja käveli St Paulin katedraalin portaita kohti alttaria 29. heinäkuuta vuonna 1981. Pariskunnan häitä katsoi oli televisiosta huimat 750 miljoonaa silmäparia. Lontoon kaduilla tapahtumaa seurasi puolestaan 600 000 ihmistä. 

Dianan päällä oli Elizabeth ja David Emanuelin suunnittelema satumainen hääpuku, joka oli tehty norsunluun värisestä silkkitaftista ja antiikkipitsistä, johon oli kirjailtu 10 000 helmeä. Puvussa oli näyttävä, pitkä laahus. Suunnittelijapariskunta käytti kuukausia puvun tekemiseen. 

Koko maailma haukkoi henkeä nähdessään viimein satumaisen kauniin hääpuvun. Puvun suunnittelija Elizabeth ei ollut sen sijaan tyytyväinen. 

Elizabeth myöntää ITV:n Invitation to the Royal Wedding -ohjelmassa kauhistuneensa nähdessään, kuinka ryppyiseksi Dianan puku oli mennyt. 

– Se oli rypistynyt enemmän kuin olimme luulleet, Elizabeth muistelee haastattelussa. 

He olivat tehneet pukeutumisharjoituksia, mutta olivat käyttäneet eri materiaalia, eikä se ollut rypistynyt. 

Elizabeth muistelee jälkeenpäin, että kyseinen hetki oli kuitenkin hänen lempiotoksensa, joka prinsessasta hääpuku päällä otettiin. Hetki, kun Diana nousi vaunusta ja lähti kävelemään kohti alttaria. 

Hän vertaakin hetkeä siihen, kun toukka kuoriutuu kotelosta ja muuntuu perhoseksi. 

Pariskunta suunnitteli prinsessalle myös varapuvun, jos pääpuvulle jotain sattuisi. 

David on kertonut People-lehdelle, että he halusivat pitää puvun salassa prinsessalta. 

– Emme testanneet sitä Dianan päällä, emme edes keskustelleet asiasta. 

Diana ei nähnyt koskaan edes toista pukua, joka oli tehty samasta kankaasta kuin pääpuku. Siinä oli myös samankaltainen pääntie. 

Pukujen välillä oli paljon myös eroa. Varamekko ei ollut yhtään niin ylellinen ja siihen ei  käytetty antiikkista pitsiä, 10 000 helmeä ja pitkää, lähes kahdeksan metristä laahusta. Se ei myöskään koskaan valmistunut, kun sitä ei lopulta tarvittu. 

Dianan jalassa oli matalakorkoiset kengät, sillä Charles ja prinsessa olivat prikulleen samanpituisia, 1,78 metriä. 

Upeat kengät oli suunnitellut tunnettu kenkäsuunnittelija Clive Shilton. Kengissä oli satiinia, pitsiä, 500 paljettia sekä 100 helmeä. 

Kenkien mokkaisiin pohjiin oli maalattu pariskunnan ensimmäiset kirjaimet ja niiden välissä oli sydän. 

LÄHDE: Mirror

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja