Prinsessa Birgitta, 83, avautuu koronakaranteenistaan – kaipaa jo golfkentälle: "Olen todella tylsistynyt"

1:54
Korona jyllää maailmalla – tämä kaikki sinun täytyy tietää viruksesta

Mallorcalla asuva prinsessa Birgitta nököttää monen muun ikäihmisen tapaan neljän seinän sisällä koronaviruspandemian takia.

Maailmalla jylläävä koronaviruspandemia on pakottanut myös kuninkaallisia perumaan menojaan ja muuttamaan elämäntapojaan.

Norjan iäkäs kuningaspari asettui karanteeniin palattuaan valtiovierailulta Jordaniasta. Britanniassa kuningatar Elisabet ja prinssi Philip tiedottivat eilen vetäytyvänsä Windsorin linnaan ja Ruotsissa muun muassa prinsessa Sofia on ohjeistanut Instagramissa ihmisiä pesemään käsiään viruksen ennaltaehkäisemiseksi.

Ruotsalaislehti Svensk Damtidning kertoo, että karanteeniin on joutunut myös kuningas Kaarle Kustaan sisar, prinsessa Birgitta.

Meneväisenä ja räväkkänä tunnettu 83-vuotias prinsessa kertoo haastattelussa, että karanteenissa oleminen on ottanut koville.

– Olen todella tylsistynyt. Istun täällä neljän seinän sisällä ja juon kahvia, prinsessa kertoi Svensk Damtidningille.

– Voimme mennä ulos vain, jos on asiaa kauppaan tai apteekkiin. Muuten täytyy pysytellä sisällä.

Mallorcalla vuosikausia asunut prinsessa on intohimoinen golffari ja vahvistaa haastattelussa kaipaavansa jo golfkentälle.

Prinsessa kertoo lehdelle olevansa yhteyksissä Saksan Münchenissä asuviin lapsiinsa. Lapset ovat olleet huolissaan äidistään, koska tämä joutui sairaalaan sydänvaivojen vuoksi pari kuukautta sitten.

– Olen nyt kunnossa, mutta lapset muistuttavat jatkuvasti, että kuulun riskiryhmään. En tahdo kuunnella sitä, Birgitta sanoo.

Hän korostaa kuitenkin aikovansa noudattaa Espanjan viranomaisten ohjeita.

– En yleensä murehdi turhista, mutta kyseessä on vakava tilanne.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja