Princen perilliset haastavat sairaalan oikeuteen tähden kuolemasta

Prince tapasi lääkäriään ennen kuolemaansa 1:04

Popikoni Prince kuoli kesällä 2016 opioidien yliannostukseen.

Princen kuusi perillistä syyttää tähden kuolemasta apteekkiketju Walgreensia sekä illinoisilaista Trinity Medical Centeriä. Haasteen mukaan sairaala ei onnistunut hoitamaan ja tutkimaan tahatonta yliannostusta, jonka Prince otti vain kuusi päivää ennen kuolemaansa.

Princen yksityiskone joutui tekemään hätälaskun 15. huhtikuuta vuonna 2016 yliannostuksen vuoksi. Hän selvisi siitä ensihoitajien avulla. Muusikko kuoli yliannostukseen 21. huhtikuuta kotonaan Minnesotassa. Hän oli 57-vuotias.

Perilliset uskovat, ettei Prince saanut kaipaamaansa ohjausta eikä hoitoa Trinity Medical Centerissä ensimmäisen yliannostuksen jälkeen. Heidän mukaansa lääkärit tai apteekkihenkilökunta eivät tutkineet yliannostusta riittävästi. He syyttävät apteekkia myös väärän reseptin antamisesta.

Princen kuolemaan johtanut yliannostus johtui väärennetyistä kipulääkkeistä, joiden alkuperä on epäselvä. Lääkkeissä oli äärimmäisen vahvaa opioidia, fentanyylia. Lyhytvaikutteisen fentanyylin arvioidaan olevan jopa 100 kertaa voimakkaampaa kuin morfiinin.

Yhdysvalloissa myllää parhaillaan historiallisen vaikea opioidikriisi. Yhdysvaltain terveysviranomaisten mukaan opioidiyliannostuksiin kuoli vuonna 2016 jopa 42 000 ihmistä.

Lähde: CNBC

Lue myös:

    Uusimmat