Presidenttiparilta hieno ele 70-vuotiaan Kevätpörriäisen kunniaksi – päätoimittaja kertoo postittaneensa lehden tasavallan presidentille ”omin pikku kätösin”

3:48
MTV:n uutisankkurit lukivat viime vuonna Kevätpörriäisen parhaita paloja – katso videolta pitääkö pokka!

70 vuotta täyttävä Kevätpörriäinen ilmestyy jälleen tänä keväänä. Juhlavuottaan viettävä lehti sai tervehdyksensä myös presidenttiparilta. Lehden myynti alkaa torstaina 25.4.

Tasavallan presidentit ovat kuuluneet lehden vakio-lukijakuntaan. Aiemmin tervehdyksensä lehdelle on jättänyt Presidentti Martti Ahtisaari. Tuolloin lehti täytti 50 vuotta.

– Tämä oli ensimmäinen kerta, kun presidenttipari antoi tervehdyksensä. Lehti lähetetään joka vuosi presidentille ja sieltä on tullut minulle kiitoskortteja. He ovat uskollisia lukijoita.
Ikää on nyt lehdellämme saman verran kuin presidentillä, lehden päätoimittaja Liisa Vasamies naurahtaa.

Lehden ensimmäisellä sivulla koreilee kirjoitus, jossa Sauli Niinistö ja Jenni Haukio onnittelevat 70-vuotiasta Kevätpörriäistä. He kiittelevät lapsia vuosien työstä.

Liisa Vasamies toimitti lehden presidenttiparille juuri ennen pääsiäistä.

– Postitan lehden ihan omin pikkukätösin presidentille. Meillä on vain viisihenkinen työryhmä.

"Ensi vuodesta tulee varmaan ilmastovuosi"

Kevätpörriäisen juhlavuotta vietetään yhdessä Suomen kemistien seuran kanssa, joka puolestaan täyttää keväällä 100 vuotta.

Lehden teemoja ovat tänä vuonna kemia ja keksinnöt.

– Lapset tykkäävät ihan hirveästi keksinnöistä ja kemiasta. Pienet pojat tykkäävät tietysti kaikkein eniten räjähdyksistä. Se näkyy kyllä ihan heidän lähettämistään jutuista. Aina kun on jotain keksintöihin liittyvää, niin kovasti räjähtelee, kertoo päätoimittaja huvittuneena.

Kouluissa on viime aikoina lakkoiltu ilmastonmuutoksen vuoksi ja koululaiset ovat osoittaneet mieltään eduskuntatalon edessä. Mielenilmaukset tapahtuivat kuitenkin vasta Kevätpörriäisen tammikuisen kokoamisen jälkeen.

– Se ei ollut silloin vielä niinkään koululaisten agendana. Ympäristöteema on kuitenkin ollut kautta aikain kevätpörriäisen teema ja nuoret puhuvat paljon ilmastonmuutoksesta. Ensi vuodesta varmaan tulee ilmastonmuutosvuosi, Vasamies kertoo.

– Lehden toimitusaika on pitkä suuren materiaalimäärän vuoksi. Periaatteenamme on, että luemme joka ikisen meille saapuneen kirjoituksen läpi ja katsomme kaikki kuvat.

Päätoimittaja vaihtuu

Kevätpörriäisen päätoimittajana 30 vuotta toiminut Liisa Vasamies jättää tehtävänsä tänä vuonna.

– Nyt on sopiva hetki luovuttaa nuorempiin käsiin tämä tehtävä, hän toteaa.

Vasamies aikoo silti jatkaa Kevätpörriäisen työryhmässä. Päätoimittajana toimiminen on jättänyt jälkeensä hyvät muistot.

– Meillä on ollut todella hauskaa Kevätpörriäistä tehdessä, vaikka viikko siinä maataan säkkituoleilla lukemassa lehteen lähetettyä materiaalia, kuten esimerkiksi kahta tuhatta vitsiä.

– Ryhmässä on ollut hyvin pieni vaihtuvuus. Olemme nauraneet paljon ja minulla on ollut todella mukavat kollegat, Vasamies muistelee.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja