Mainos

Presidenttipari lomalle tuntemattomaan kohteeseen

Presidentti Tarja Halonen ja hänen puolisonsa valiokuntaneuvos Pentti Arajärvi ovat viikon yksityisellä ulkomaanmatkalla. Kohdetta ei julkisteta.

Presidentin kansliassa ollaan matkasta hyvin vaitonaisia, kanslian tiedote kertoo vain, että presidenttipari on viikon ulkomaanmatkalla.

Matka alkaa tänään, eikä matkakohdetta julkisteta. Kotimaahan Halonen ja Arajärvi palaavat ensi keskiviikkona. Matkakohde pysyi tiukasti salassa. Presidentinlinnasta ei suostuttu kertomaan edes kohteen ilmansuuntaa tai matkustustapaa. Presidentti Halonen ja Arajärvi haluavat siten olla viikon aivan rauhassa julkisuudelta.

Matka merkitsee sitä, että tällä viikolla ei ole perjantaina jokaviikkoista presidentin esittelyä. Asialistalla ei olekaan mitään kiireisiä asioita. Kuitenkin hallituksen EU-ministerivaliokunnan on määrä pohtia perjantaina EU:n joulukuisen huippukokouksen tuloksia. Presidentti lienee tavoitettavissa puhelimitse, jos tarve niin vaatii.

Yksityisestä ulkomaanmatkasta huolimatta presidentti on aina työssä. Nykyajan viestintämenetelmät varmistavat, että tasavallan presidentti on tavoitettavissa pikaisesti. Tosin viime talvena pääministeri Paavo Lipponen ei pystynyt keskustelemaan presidentti Martti Ahtisaaren kanssa Itävallan hallitusratkaisun vastaisista toimista, koska presidentti oli juuri tuolloin lentokoneessa. Entisaikaan presidentille määrättiin aina sijainen, kun presidentti oli ulkomaanmatkalla. Sijaispresidenttinä oli yleensä pääministeri. Käytännössä poliittinen elämä kotimaassa oli usein pysähdyksissä, kun pääministeri ei voinut osallistua päivänpolitiikkaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.