Presidentti Sauli Niinistöä häiritsi liikuntaharrastusten rajoittuneisuus – nauraa nyt omalle ratkaisuehdotukselleen

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vierailee torstaina Antero Mertarannan haastateltavana Tulosruudun Viikon vieraana. Haastattelussa nousi esille nuorten liikkuminen. 

Ylälaidan videolla Niinistön 17-minuuttinen erikoishaastattelu.

Niinistö kertoi Mertarannan haastattelussa, että hän on hieman huolissaan vähän liikkuvista suomalaisista nuorista. Hän kannustaa liikkumaan näppäimistöjen ääreltä.

– Toisaalta on tutkimuksia, jotka kertovat, että liikumme vähän olosuhteiden pakosta, koska olemme harvaan asuttu maa, Niinistö sanoi.

Niinistö nosti esille nuorison eriytymisen. Osa nuorista on erittäin hyvässä kunnossa, ja osa ei liiku juuri lainkaan. "Leikeistä liikuntaan" on Niinistön lääke. 

– Ennen vanhaan leikit olivat liikunnallisia. Kyllä ne lapsia vieläkin viehättävät, kun tarpeeksi tuputtaa. 

Niinistö huomautti, ettei liikkumiseen tarvitse erityisiä puitteita.

– Minua alkoi jossain vaiheessa kiusata se, kun alkoi näyttää siltä, että liikuntaa voi harrastaa vain erikseen tehdyssä liikuntapaikassa, Niinistö totesi.

Hän jatkoi, että tämä tarkoittaa esimerkiksi jääkiekon harrastamiseen usein joko aamukuuden tai puolenyön jäävuoroja.

– Liikunta on kyllä ihan vapaan tilan hommaa, missä tahansa voi liikkua, Niinistö painotti.

– Aikanaan sain vähän pyyhkeitäkin siitä, kun kehotin vaikka kiipeilemään puissa. No, nyt parkour on aika suosittua tänä päivänä, Niinistö kevensi.

Tulosruudun Viikon Vieraan presidentti Niinistön viesti on selvä: "sen kuin vain liikkumaan".

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vieraili Tulosruudun Viikon Vieraana Niinistö kertoo Antero Mertarannan haastattelussa näkemyksiään muun muassa huippu-urheilusta, liikunnan merkityksestä sekä urheilun tuottamasta kansallistunteesta.

Lue myös:

    Uusimmat