Presidentti Sauli Niinistö on jo tuttu pelikaveri ulkojään lätkäpojille – "Olen suosittu vastustaja, koska pojat tykkäävät että on joku kierrettävä"

Vuosi sitten tapaninpäivänä yllätysvisiitin Käpylän tekojääkentälle tehnyt Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kertoo käyneensä useamminkin pelaamassa pipolätkää helsinkiläislasten kanssa. Armoa ulkojääpeleissä ei arvovaltainenkaan pelikaveri kuitenkaan saa.

Ylälaidan videolla Niinistön 17-minuuttinen erikoishaastattelu.

Niinistö kertoo Tulosruudun Viikon vieraana Antero Mertarannalle, ettei kansainvälistäkin huomiota herättänyt käynti Käpylän kentälle ole jäänyt suinkaan ainoaksi.

– No se toimii niin, että kun tuntuu siltä, että nyt on kiva mennä pelaamaan, niin mennään. Ne pojat ovat alkaneet tuntea minut siellä, että pääsen joukkueisiin, Niinistö kertoo torstaina esitettävässä haastattelussa.

Niinistön mukaan vastaanotto on jo muodostunut varsin kaverilliseksi. Presidentti ei saa erityiskohtelua pelikavereilta, jotka ovat hänen arvionsa mukaan noin viidenneksen hänen iästään.

– Tosin olen huomannut, että olen aika suosittu, jotta tulisin valituksi vastustajan joukkueeseen, koska nämä pojat tykkäävät siitä, että on joku kierrettävä.

– Muuten pelaaja pelaajien joukossa. Eivät he minua päästä maaleja tekemään turhan päiten, Niinistö sanoo.

Kiekkoilevien nuorten rehti tapa jakaa pelaajat joukkueisiin on sen sijaan tehnyt Niinistöön vaikutuksen.

– Siellä on hyvin hienoja tapoja verrattuna minun nuoruudenkokemuksiini. Silloinhan, kun tehtiin joukkuetta, mentiin riviin ja pari parasta kaveria blokkasi, jolloinka jotkut jäivät sinne viimeisiksi.

– Mutta nyt nämä keräävät mailat kasaan ja sitten yksi kaveri selkäpäin jakaa ne kahteen kasaan. Menet sitten vain mailasi perässä ja olet siinä joukkueessa, Niinistö kehuu.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vieraili Tulosruudun Viikon Vieraana Niinistö kertoo Antero Mertarannan haastattelussa näkemyksiään muun muassa huippu-urheilusta, liikunnan merkityksestä sekä urheilun tuottamasta kansallistunteesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja