Presidentti piti uudenvuodenpuheen, mutta mitä hän todella sanoi? Politiikan toimittaja: "Niinistö jämäkästi nosti esille…"

MTV:n politiikan toimittajan analyysi presidentin uudenvuodenpuheesta:"Niinistö jämäkästi nosti esille, että Suomi itse päättää mahdollisesta Nato-jäsenyydestä" 4:57
MTV:n politiikan toimittajan analyysi presidentin uudenvuodenpuheesta: "Niinistö jämäkästi nosti esille, että Suomi itse päättää mahdollisesta Nato-jäsenyydestä"

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö piti kello 12 perinteisen uudenvuodenpuheensa. 

Ketään ei varmasti yllättänyt se, että Niinistö käsitteli puheessaan koronavirustilannetta.

– Hän sanoi aika fiksusti, että eripura voi olla paljon suurempi vaara kuin itse korona. Hän haastoi ja haki sitä, että nyt pitäisi löytää yhteisymmärrystäkin tässä vaikeassa tilanteessa, MTV Uutisten politiikan toimittaja Antonia Berg katsoo.

Suomessa presidentti johtaa ulkopolitiikkaa yhdessä valtioneuvoston kanssa. Niinistö puhuikin niin Ukrainan kriisistä kuin Suomen Nato-optiosta.

– Niinistö jämäkästi nosti esille, että Suomi itse päättää mahdollisesta Nato-jäsenyydestä, Berg sanoo.

– Hän peräänkuulutti jälleen kerran, että EU on aivan liian passiivinen. Ei ole yhtenäistä ja aktiivista roolia, mitä nyt nimenomaan tarvitaan. (Niinistön mukaan) EU ei voi olla aina sivusta katsomassa ja seuraamassa, kun Yhdysvallat ja Venäjä keskustelevat EU:ta koskevista asioista, Berg toteaa.

Tasavallan presidentin uudenvuodenpuheen välitti Yle.

Lue myös:

    Uusimmat