Mainos

Presidentti Niinistöltä tiukka puolustuspuhe Iltalehden juttua vastaan: "Päähäni tungetaan ajatuksia, joita siellä ei ole"

Presidentti Sauli Niinistö pitää käsittämättömänä Iltalehden toimittajan Olli Ainolan kirjoitusta, jossa väitetään presidentin ja eduskunnan välillä olevan isoja linjariitoja turvallisuuspolitiikan suunnasta. Niinistö vastasi jutun väitteisiin poikkeuksellisesti presidentin virallisilla verkkosivuilla.

– Tämän työn varjopuolia on kun jostain sivulta tungetaan päähäni ajatuksia ja motiiveja, joita siellä ei ole. Olli Ainolan käsittämätön kirjoitus Iltalehdessä tänään on siitä esimerkki, Niinistö kirjoittaa.

Ainola kirjoitti tänään ilmestyneessä Iltalehdessä, että presidentti ja eduskunta eivät ole yhtä mieltä siitä, onko Suomi muiden EU-maiden ja Naton rinnalla tukemassa Baltiaa sotilaallisesti. Ainolan kirjoituksessa Niinistöllä on syviä ristiriitoja sekä SDP:n Erkki Tuomiojan ja oikeastaan koko eduskunnan välillä. Kirjoituksen mukaan Tuomioja on saanut ajettua koko eduskunnan nimissä kannanoton, jolla eduskunta kumoaisi Niinistön turvallisuuspoliittisen peruslinjan.

– Olen toiminut hyvässä yhteistyössä Erkki Tuomiojankanssa hänen ulkoministeriaikanaan ja olemme myös sen jälkeen pitäneet tiivistä keskusteluyhteyttä, jota arvostan. Erimielisinä emme koskaan ole eronneet eikä sellaista ole nytkään ilmassa.

Niinistö kertoo tarjonneensa tilaisuutta Ainolalle kahdenkeskiseen keskusteluun asian tarkentamiseksi.

– Ikävä kyllä hän ei tarjoukseen tarttunut, Niinistö kirjoittaa.

Niinistön kirjoitus nostettiin esiin myös presidentin Twitter-tililtä.

Niinistön mielestä mitään erimielisyyksiä ei ole tullut esiin myöskään hänen yhteydenpidossaan eri valiokuntiin.

– Olen korostanut eduskunnan merkitystä viimeisen sanan sanojana myös ulko- ja turvallisuuspolitiikan kysymyksissä. Tiiviillä yhteydenpidolla valiokuntiin olen halunnut luoda eräänlaista parlamentaarista katetta myös omille toimilleni ja ymmärtääkseni myös valiokunnissa on arvostettu tätä, moni on sen julki sanonutkin.

Tuomioja: Olemme toimineet erinomaisessa yhteistyössä

Myös Erkki Tuomioja kertoo sivuillaan, että on toiminut ulkoministeriaikanaan erinomaisessa yhteisymmärryksessä Niinistön kanssa kaikissa ulko- ja turvallisuuspolitiikan peruskysymyksissä.

– Yhteydenpitomme on jatkunut samassa hengessä myös sen jälkeen ja olemme olleet hyvin tyytyväisiä ulko- ja turvallisuuspoliittisen selonteon käsittelyssä eduskunnassa saavutettuun laajaan yhteisymmärrykseen, Tuomioja kirjoittaa.

Tuomioja kertoo jääneensä miettimään, kenen aloitteesta ja missä tarkoituksessa tällaisia juttuja tehdään.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.