Mainos

”Presidentti Niinistölläkään ei ollut ulkopoliittista kokemusta” – ulkopolitiikan osaamisesta suomitaan asiantuntijan mukaan sattumanvaraisesti

7:51

On mielivaltaista, keiden presidenttiehdokkaiden kohdalla huomautellaan ulkopolitiikkaosaamisen puutteesta, huomauttaa viestintäasiantuntija.

Presidenttiehdokkaista ainakin Merja Kyllösen ja Laura Huhtasaaren yhteydessä puhutaan usein siitä, miten kummallakaan ehdokkaista ei ole aiempaa kokemusta ulkopolitiikasta. Tätä on pidetty ehdokkaiden huonona puolena, sillä presidentin päätehtävät koskevat ulkopolitiikkaa.

– Olemme valikoivia siitä, kuka kokemuksen puutteesta pannaan tikunnokkaan, huomauttaa viestintätoimisto Kravat Oy:n toimitusjohtaja Jan Erola.

– Mikä oli Sauli Niinistön ulkopoliittinen kokemus, kun hänet valittiin ensimmäiselle kaudelle? Hän oli vaan karismaattinen kaveri.

Niinistö oli toiminut Euroopan Demokraattisen Unionin puheenjohtajana neljän vuoden ajan, mutta ministerinsalkuista hän oli hoitanut kotimaan politiikkaan tiiviimmin liittyviä oikeusministerin ja valtiovarainministerin salkkua ja pääministerin sijaisuutta, kun hänet valittiin.

Erola toivoo, että vaaleihin saataisiin lisää intohimoa eikä asioista puhuttaisi niin ylätasolla. Hän arvelee, että ehdokkaat varmistelevat jo menestystä kuuden vuoden takaisissa presidentinvaaleissa ja se tekee vaaleista jopa elitistiset.

– Me päätämme ehdokkaastamme tunteiden emmekä rationaalisuuden pohjalta ja ehdokkaiden tulisi pystyä välittämään tunneside.

– Arvojohtajuus on asia, mistä puhumme ihan liian vähän.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.