Presidentti Niinistö kommentoi Sanna Marinin tviitistä käynnistynyttä kohua: "Eiköhän jo anneta tämän suuren tviittikeskustelun olla"

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on kommentoinut sosiaalisessa mediassa ja julkisuudessa vellonutta keskustelua, joka sai alkunsa pääministeri Sanna Marinin (sd.) julkaistua Twitterissä Aleksei Navalnyitä koskevan tviitin.

Navalnyi pidätettiin Venäjällä sunnuntaina illalla ja Marin vaati hänen vapauttamistaan maanantaina Twitter-viestissään. 

– Eiköhän jo anneta tämän suuren tviittikeskustelun (Navalnyi) olla. Suomen ulkopolitiikan linja on ennallaan, Niinistö kirjoittaa.

Sanna Marin on aiemmin sanonut olleensa siinä käsityksessä, että venäläistä oppositiopoliitikkoa Aleksei Navalnyitä koskevasta kannanotosta olisi käyty keskustelua hänen esikuntansa ja ulkoministeriön esikunnan sekä tasavallan presidentin kanslian välillä.

– Käsitykseni oli tuolloin maanantaiaamuna, että asiasta oli keskusteltu myös tasavallan presidentin kanslian kanssa. Sittemmin on selvinnyt, ettei näin ollut ja keskustelin tasavallan presidentin kanssa asiasta maanantaina eli samana päivänä, Marin kertoi medialle torstaina illalla.

Perjantaina Marin kertoi ennen Säätytalon neuvotteluja, että hän pitäisi hyvänä, jos tasavallan presidentin kanssa pystytään keskustelemaan useammin ulkopolitiikasta. Tämä on ollut esillä Marinin mukaan myös keskusteluissa presidentti Niinistön kanssa.

– Nyt korona-aikana mahdollisuuksia kahdenvälisiin keskusteluihin kasvokkain ei ole ollut samoin kuin ennen, mutta uskon, että tähänkin löytyy teknisiä ratkaisuja, Marin pohti mennessään hallituksen neuvotteluihin.

Marin ei ole suoraan ottanut kantaa siihen, rikottiinko Navalnyi-tapauksessa ulkopolitiikan marssijärjestystä.

Perjantaina Marin painotti, että ulkopolitiikan marssijärjestys on täysin selvä kaikille.

– Tasavallan presidentti johtaa ulkopolitiikkaa yhteistoiminnassa valtioneuvoston kanssa, Marin sanoi siteeraten tarkasti perustuslakia.


Juttua päivitetty kello 14.57. Juttuun lisätty pääministeri Sanna Marinin kommentteja.

Lue myös:

    Uusimmat